Ο Wayne Griffiths CEO of the Year στην Ισπανία

Ο CEO των SEAT και CUPRA, Wayne Griffiths, ανακηρύχθηκε CEO of the Year στην πρώτη εκδήλωση των βραβείων PRISA Motor.

Η κριτική επιτροπή επεσήμανε την ηγεσία του Wayne Griffiths στην SEAT, την οποία κατέταξε μεταξύ των κορυφαίων μαρκών στην αγορά, καθώς και τη συμβολή του στην εδραίωση της CUPRA, ως μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκινήτων. Η ανάδειξη του CEO of the Year είναι το μοναδικό ατομικό βραβείο της εκδήλωσης και αφορά στη συμβολή ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Με τη SEAT και την CUPRA, διαθέτουμε τα καλύτερα και των δύο κόσμων για να πραγματοποιήσουμε τον μετασχηματισμό που απαιτεί ο κλάδος προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Η μάρκα SEAT είναι πιο δυνατή από ποτέ και με την CUPRA έχουμε τη φιλοδοξία να καταστούμε μια από τις πραγματικά παγκόσμιες μάρκες της Ισπανίας. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που φτιάχνουν τη μάρκα, γι’ αυτό μια μεγάλη έκφραση αναγνώρισης προς την οικογένεια που κατάφερε να προχωρήσει περισσότερο από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί οποιοσδήποτε από εμάς», δήλωσε ο Wayne Griffiths.

Υπό την ηγεσία του Wayne Griffiths, η CUPRA έχει εκθετική ανάπτυξη. Η μάρκα έχει παραδώσει 150.000 οχήματα μέχρι στιγμής το 2023, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 60%. Από τη δημιουργία της, η μάρκα έχει πουλήσει περισσότερα από 400.000 οχήματα, με περισσότερο από το 25% των συνολικών πωλήσεων μόνο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οι πωλήσεις της SEAT φέτος μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 18%, φτάνοντας σχεδόν τις 200.000 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με το 2022.

Τα βραβεία δημιουργήθηκαν από το Grupo PRISA, έναν από τους σημαντικότερους ομίλους μέσων ενημέρωσης της Ισπανίας και βραβεύουν την αριστεία και την καινοτομία. Σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πρόκληση της μετάβασης στην ηλεκτροκινητικότητα, τα βραβεία PRISA Motor δημιουργήθηκαν προς επιβράβευση του κεντρικού ρόλου του κλάδου στην οικονομία και το μέλλον της Ισπανίας.

Φωτογραφία: SEAT

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars: επικεφαλής προμηθειών η Francesca Gamboni
Επόμενο άρθροΤο πρώτο pick-up Ford Ranger Plug-in Hybrid