Το Tiguan αποτελεί ένα από τα κορυφαία οχήματα σε πωλήσεις για τη Volkswagen και πλέον η εταιρεία ετοιμάζει τη δεύτερη γενιά του με «άρωμα» ID.4.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ένα πρωτότυπο σχέδιο, με τα φανάρια, τη φωτιζόμενη λωρίδα που τα ενώνει και το σχήμα του προφυλακτήρα να παραπέμπουν στο ηλεκτρικό C-SUV του Βόλφσμπουργκ. Ο προφυλακτήρας εδώ βέβαια έχει εισαγωγές, αλλά η ομοιότητα στις γραμμές δεν κρύβεται. Το ίδιο ισχύει για εκείνες του αμαξώματος, που αφήνουν το γωνιώδες μοτίβο του σημερινού Tiguan για τις καμπύλες και τον αεροδυναμισμό. Αλλαγές έχουμε και στις διαστάσεις, με το επερχόμενο Tiguan να είναι 32 χλστ. μακρύτερο και να φτάνει αισίως τα 4.551 χλστ. σε μήκος. Ελάχιστη αύξηση παρουσιάζει το ύψος, με 5 χλστ. επιπλέον, ενώ πλάτος και μεταξόνιο μεταφέρονται αυτούσια από το τρέχον μοντέλο.

Η επιμηκυσμένη έκδοση Allspace ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα δει δεύτερη γενιά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η VW προτιμά να την αντικαταστήσει με ένα νέο crossover. Το κινεζικό Tayron είναι ο βασικός υποψήφιος – εννοείται με τις απαραίτητες τροποποιήσεις για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Συγκεκριμένα, λέγεται ότι θα μοιράζεται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη με το επίσης επικείμενο Skoda Kodiaq 2ης γενιάς.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε την πλατφόρμα MQB Evo και πληροφορίες μόνο για τα plug-in υβριδικά σύνολα. Το Tiguan eHybrid θα ποικίλλει από τα 204 στα 270 άλογα, με τη μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 120 χιλιόμετρα. Οι Γερμανοί ωστόσο επιβεβαιώνουν πως θα προσφέρονται κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οπότε οι TSI και TDI δεδομένα θα συνεχίσουν για ακόμα μια γενιά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μαθαίνουμε όσο περνάει το καλοκαίρι, μέσα στο οποίο αναμένουμε το ντεμπούτο του Tiguan MK2.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το τριήμερο BMW Joyland
Επόμενο άρθροMercedes-Benz Vision One-Eleven