Vision One-Eleven

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει το νέο πρότυπο συναρπαστικό αυτοκίνητο με την ονομασία Vision One-Eleven, το οποίο συνδυάζει εξαιρετικά δυναμικό σχεδιασμό με πρωτοποριακή τεχνολογία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Η Mercedes-Benz Vision One-Eleven είναι εμπνευσμένη από τα πειραματικά οχήματα C 111 από τις δεκαετίες του 1960 και του 70, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή επαναστατικών κινητήρων Wankel και turbodiesel. Το πολύ χαμηλό του αμάξωμα των μόλις 1.170 χιλιοστών ύψους μοιάζει λες και ήρθε από το μέλλον, από όποια πλευρά και να το περιεργαστεί κανείς. Παράλληλα, υιοθετεί την πορτοκαλί απόχρωση των C 111, αλλά είναι πιο λαμπερό και αλλάζει με το φως.

Για το Vision One-Eleven, οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz δημιούργησαν μια οραματική εμπειρία χρήστη με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Μόλις ο οδηγός φορέσει τα ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας Magic Leap 2, η εμπειρία του εμπλουτίζεται με ψηφιακό περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, που ενσωματώνεται με βάση τα συμφραζόμενα στο περιβάλλον του.

Κορυφαίες τεχνολογίες υπάρχουν και κάτω από το καλοσμιλεμένο αμάξωμα της Vision One-Eleven, όσον αφορά σε ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η νέα μπαταρία διαθέτει υγρόψυκτες κυλινδρικές συστοιχίες υψηλής απόδοσης με νέα συστατικά. Επιπλέον, εξοπλίζεται με δύο εξαιρετικά ισχυρούς και προηγμένους κινητήρες αξονικής ροής της YASA (βρετανική εταιρεία με ειδικότητα στους ηλεκτροκινητήρες, η οποία ανήκει στη Mercedes-Benz).

Προηγούμενο άρθροVolkswagen, το νέο Tiguan με πινελιές ID.4
Επόμενο άρθροDiscovery, ξεκίνημα με το ανανεωμένο sport