Η IBM συνάπτει εταιρική σχέση με μια θυγατρική της Volkswagen και δύο άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες κινητικότητας για την παροχή υπηρεσιών cloud computing και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η IBM θα συνεργαστεί με τη Volkswagen Sachsen στη Γερμανία για την υλοποίηση του λογισμικού προγραμματισμού ενεργητικού S/4HANA της SAP, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών διαδικασιών για την Volkswagen. Η Volkswagen Sachsen διαχειρίζεται τα εργοστάσια συναρμολόγησης και κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Zwickau του Ομίλου, το οποίο θα κατασκευάσει το VW ID3 και άλλα compact EVs για την Audi, τη Skoda και τη Seat.

Σε μια άλλη σύμπραξη, η IBM θα συνεργασθεί με μια γερμανική startup, την Moovster, για να αναπτύξει μια πλατφόρμα υπηρεσιών κινητικότητας για εργοδότες, εργαζόμενους, πολίτες και δήμους, που επικεντρώνεται σε εναλλακτικές μεταφορές, όπως το car sharing ή τα ποδήλατα. Η πλατφόρμα θα τρέχει στο cloud της IBM.

Στην τρίτη σύμπραξη η Vinturas, μια ολλανδική startup logistics, θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain της IBM για τη βελτίωση της ασφάλειας της μετακίνησης καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μεταξύ των κατασκευαστών, των αντιπροσώπων, των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης και των χονδρικών δημοπρασιών.

Ο στόχος είναι να μειωθεί η φοροδιαφυγή και η απάτη με τα οδόμετρα, που σύμφωνα με το Κοινοβούλιο της ΕΕ έχει ως αποτέλεσμα απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Η Volkswagen έχει άλλη μια συνεργασία με την Microsoft για την ανάπτυξη του Volkswagen Automotive Cloud, το οποίο θα συμβάλει στον αδιάκοπο συνδυασμό των εφαρμογών τρίτων, όπως τα streaming media.

Η ίδια η IBM συνεργάζεται με τη ZF Friedrichshafen για την ανάπτυξη της τεχνολογίας πληρωμών μελλοντικών υπηρεσιών κινητικότητας, χρησιμοποιώντας το blockchain της IBM.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να απλοποιήσει την καταγραφή δεδομένων χρήστη από στόλους αυτόνομων οχημάτων, μεταξύ άλλων χρήσεων που σχετίζονται με την κινητικότητα. Συνεργάζεται επίσης με τη Daimler σε εφαρμογές κβαντικής πληροφορικής. Άλλοι πελάτες είναι η Seat και η Audi UK.

Φωτογραφία: IBM Services

Προηγούμενο άρθροNissan Leaf: Η μπαταρία του διαρκεί μέχρι 22 χρόνια!
Επόμενο άρθροΗ Bentley χορηγός στο Spetses Classic Yacht Regatta 2019