Volkswagen - Ford: επέκταση συνεργασίας στα EV

Η Ford Motor Company και το Volkswagen Group επεκτείνουν τη συνεργασία τους στα ηλεκτρικά οχήματα (EV). Επόμενο βήμα της στρατηγικής συμμαχίας των δύο εταιρειών.

Η Ford σχεδιάζει να παράγει ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά, βασισμένο στην πλατφόρμα MEB. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα διπλασιάσει επίσης τον προγραμματισμένο όγκο MEB στις 1,2 εκατομμύρια μονάδες εντός εξαετίας.

Η συμφωνία MEB υπογράφηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Volkswagen και της Ford, στην οποία περιλαμβάνεται η ηλεκτροκίνηση, τα επαγγελματικά οχήματα και η αυτόνομη οδήγηση. Σχεδιασμένη ως πλατφόρμα ανοιχτού οχήματος, η MEB (Modular Electric Toolkit) επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εξηλεκτρίζουν το χαρτοφυλάκιό τους γρήγορα και οικονομικά.

Ο Thomas Schmall, μέλος του ΔΣ του Volkswagen Group, υπεύθυνος Τεχνολογίας και CEO του Volkswagen Group Components, δήλωσε: «Η κερδοφορία και η ταχύτητα είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Ο Stuart Rowley, Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, σχολίασε: «Η στρατηγική συμμαχία μας με τη Volkswagen αποτελεί σημαντικό στοιχείο της δέσμευσής μας για παροχή αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας οχημάτων Ford, σχεδιασμένων για τις ανάγκες κινητικότητας της σύγχρονης Ευρώπης που πρωτοπορεί στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής».

Η πλατφόρμα MEB, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διάφορες μάρκες και κατασκευαστές, παρέχει την τεχνολογική βάση δέκα ηλεκτρικών μοντέλων από πέντε μάρκες. Το πλέον πρόσφατο είναι το Volkswagen ID. Buzz01. Η MEB προσφέρει επίσης ανταγωνιστική βάση κόστους, λόγω παγκόσμιας οικονομίας κλίμακας. Κατασκευάζεται κυρίως στις γερμανικές εγκαταστάσεις του Volkswagen Group Components, στο Braunschweig, το Kassel και το Salzgitter.

Η Volkswagen μοιράζεται την MEB και άλλες πλατφόρμες του Ομίλου με συνεργάτες, συμβάλλοντας στην επίτευξη της καινοτομίας στην ηλεκτροκίνηση παγκοσμίως. Η νεοσυσταθείσα επιχειρηματική μονάδα «Platform Business» είναι υπεύθυνη για αυτές τις συνεργασίες. Η μελλοντική πλατφόρμα SSP της Volkswagen θα μοιράζεται επίσης με τους συνεργάτες.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: εξοικoνόμηση πόρων, βιώσιμα υλικά
Επόμενο άρθροΤο BMW Group επιταχύνει την τεχνολογική αλλαγή