Σχεδόν το 30% των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πωλούνται στο Βέλγιο διατίθενται στην αγορά για περισσότερο από τέσσερις μήνες. 34.192 οχήματα αντιπροσωπεύουν μια εμπορεύσιμη αξία 805,2 εκατ. ευρώ. Οι έμποροι συνήθως αναμένουν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εντός τουλάχιστον δύο μηνών.

Το στοιχείο αυτό αποκαλύφθηκε από τον πάροχο ανάλυσης δεδομένων αυτοκίνησης Gocar DATA. “Η κατάσταση ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταχειρισμένα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Το Βέλγιο ήταν χώρα ντίζελ, αλλά οι Βέλγοι απομακρύνονται από αυτόν τον τύπο αυτοκίνησης, προτιμώντας βενζίνη ή LPG”, επισήμανε ο Derek d’Ursel, ιδρυτής της Gocar DATA.

Η διατήρηση ενός αυτοκινήτου σε απόθεμα για τέσσερις μήνες μπορεί να κοστίσει έως και 840 ευρώ. Οι έμποροι ψάχνουν όλο και περισσότερο σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές για να απαλλαγούν από μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που είναι δύσκολο να πουληθούν στο Βέλγιο. Η ανάλυση από την ειδική στις δημοπρασίες οχημάτων online CarsOnTheWeb (COTW) δείχνει ότι οι ιδανικές αγορές-στόχοι είναι η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Ισπανία και η Πορτογαλία: η ζήτηση είναι υψηλή και οι Βέλγοι έμποροι συχνά κερδίζουν περισσότερα για ένα χρησιμοποιημένο ντίζελ στις αγορές αυτές από ό,τι στο Βέλγιο.

Για να διευκολυνθεί η εξαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από το Βέλγιο σε ελκυστικότερες αγορές, η Gocar DATA ανέπτυξε συνεργασία με την COTW. Σήμερα, οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι αγοραστές μπορούν να ελέγξουν την πλατφόρμα COTW για τις τιμές των “βελγικών” μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις αγορές τους. Από την 1η Φεβρουαρίου, η υπηρεσία αυτή θα επεκταθεί και στους Ολλανδούς, Γάλλους, Ιταλούς και Λουξεμβούργιους αγοραστές. Μέχρι το τέλος του έτους θα συνδεθούν άλλες 15 αγορές.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕτήσιο Συνέδριο KOSMOCAR After Sales 2019
Επόμενο άρθροΤο Mitsubishi Engelberg Tourer στη Γενεύη