Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας πρόκειται να επενδύσουν περίπου 60 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα τρία χρόνια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτοματοποιημένη οδήγηση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αυτοκινητοβιομηχανιών VDA πριν από την έναρξη του motor show της Γενεύης (GIMS).

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα τελευταία μοντέλα και ιδέες τους συμπεριλαμβανομένων πολλών ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, διαρκεί από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου.

“Θα επενδύσουμε πάνω από 40 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα τα επόμενα τρία χρόνια και άλλα 18 δισ. ευρώ στην ψηφιοποίηση και τη συνδεδεμένη και αυτοματοποιημένη οδήγηση” δήλωσε ο πρόεδρος της VDA, Bernhard Mattes. Η γκάμα των μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από Γερμανούς κατασκευαστές θα τριπλασιασθεί σε περίπου 100 κατά την περίοδο αυτή, πρόσθεσε.

“Η επιτάχυνση της ηλεκτρικής κινητικότητας έρχεται στην Ευρώπη.Χωρίς αυτήν, οι στόχοι της ΕΕ για το CO2 δεν μπορούν να επιτευχθούν μέχρι το 2030”, πρόσθεσε, ζητώντας τις κατάλληλες ρυθμιστικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Γερμανία, μαζί με μερικές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων από τις νέες ταξινομήσεις της, σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, όπως ανέφερε ο κ. Mattes. Ωστόσο, “η υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να επεκταθεί και να προσφερθούν κίνητρα στους αγοραστές.”

Οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Mattes είναι αντίστοιχες με τις θέσεις που έχει εκφράσει επανειλημμένως η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), ειδικά για τις υποδομές.

Φωτογραφία: GIMS

Προηγούμενο άρθροHonda GTR150 Supra: Ένα παπί με καρδιά μοτοσυκλέτας
Επόμενο άρθροΗ Volvo περιορίζει το όριο ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα