Η Renault και η Nissan, στο πλαίσιο της Συμμαχίας τους, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με την Uber με σκοπό την ηλεκτροκίνηση των μετακινήσεων των πελατών της στην Ευρώπη.

Οι εταιρείες θα εξετάσουν μια στενή συνεργασία για προσφορά στους συνεργαζόμενους οδηγούς της Εφαρμογής Uber οικονομικά προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Αυτό έρχεται ως επακόλουθο ενός επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος μεταξύ της Nissan και της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μνημόνιο συνεργασίας ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της δήλωσης της Uber πως επιθυμεί να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών. Μέχρι το 2025, το 50% των χιλιομέτρων που θα διανύονται από την Uber σε επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα είναι με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών σε πόλεις που αντιπροσωπεύουν το 80% της ευρωπαϊκής δραστηριότητας της Uber μέχρι το τέλος του 2021.

Με αυτήν την συμφωνία, οι εταιρείες θα εξετάσουν πώς θα επιταχυνθεί η θέσπιση ηλεκτρικών οχημάτων και του ηλεκτρικού οικοσυστήματος στις ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για:

  • Προσφορά στους συνεργάτες της Εφαρμογής Uber πρόσβασης στα ηλεκτρικά οχήματα Renault και Nissan: Renault ZOE και Nissan Leaf και μελλοντικά EV αμφοτέρων των εταιρειών.
  • Επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γαλλία μέχρι το τέλος του 2020, με σκοπό την επέκταση του προγράμματος στην Ολλανδία, την Πορτογαλία και άλλες αγορές.
  • Λανσάρισμα κοινών προγραμμάτων μάρκετινγκ και εκπαίδευσης για την προώθηση των προσφορών και των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρικών οχημάτων στους συνεργάτες οδηγούς της Uber και προσφοράς δοκιμών οδήγησης που θα τους επιτρέψουν να γνωρίσουν τα αυτοκίνητα.

“Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας με την Uber αποτελεί αναγνώριση της ικανότητάς μας να κατακτήσουμε νέες αγορές και να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες στην ενεργειακή μετάβασή τους. Σήμερα, αξιοποιούμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα: μια ελκυστική προσφορά EV που συμβάλλει στην ανάπτυξη ηλεκτρικής κινητικότητας μεγάλης κλίμακας. Συνεργαστήκαμε στενά με τις τοπικές αρχές τα τελευταία χρόνια και προτείναμε λύσεις στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις: μεταφορές, εξάλειψη CO2 και ποιότητα αέρα. Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας σκοπεύουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επιταχύνουμε τον μετασχηματισμό”, δήλωσε ο Gilles Normand, SVP, Electric Vehicles & Mobility Services του Groupe Renault.

Ο Jordi Vila, Divisional Vice President Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Nissan Europe, πρόσθεσε: “Με 10 χρόνια εμπειρίας στο Nissan LEAF, γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι αρέσκονται στην οδήγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πως η αλλαγή μπορεί να τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν χρήματα και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα καθαρού αέρα των μεγαλουπόλεων. Συνεργαζόμενοι με την Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε ήδη καταφέρει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την θέσπιση οχημάτων μηδενικών εκπομπών και ανυπομονούμε να εξετάσουμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη”.

 

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη η αμφίδρομη φόρτιση από την Audi
Επόμενο άρθροΚινούμαι Ηλεκτρικά: Απορροφήθηκε το 10% των φετινών πόρων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here