Η Toyota ανακοίνωσε πως θα παράγει plug-in-υβριδικά οχήματα και μπαταρίες στο εργοστάσιό της στην Τουρκία.

Η δεύτερη γενιά Toyota C-HR θα παράγεται στην Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στη Sakarya. Διαθέσιμο σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία. Επιπλέον, το TMMT θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyota που θα ξεκινήσει την παραγωγή plug-in υβριδικών οχημάτων και το πρώτο που θα εξοπλιστεί με γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η 100% ηλεκτροκίνητη σειρά κινητήρων του νέου Toyota C-HR αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Toyota να προσφέρει ευκαιρίες μείωσης του άνθρακα στο μεγαλύτερο και πιο ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς στην Ευρώπη. Εκτός από την υβριδική έκδοση, το νέο plug-in υβριδικό Toyota C-HR με τοπικά συναρμολογημένες μπαταρίες θα επεκτείνει περαιτέρω την πολυτεχνολογική προσφορά της Toyota προς τον στόχο της για μείωση 100% CO2 στη σειρά οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2035.

Το εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing Turkey INC. στην Arifiye/Sakarya

Παράλληλα, με τη γραμμή παραγωγής οχημάτων, σε αυτό το εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως. Η συναρμολόγηση υβριδικών μπαταριών plug-in θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας..

Η δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης της Toyota και θα υποστηρίξει επίσης στο μέλλον άλλα εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρώπη με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Η συνολική επένδυση για το έργο θα είναι περίπου 317 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, θα βελτιωθεί η γραμμή παραγωγής για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις ποικιλομορφίας και ευελιξίας – βασικός παράγοντας στη στρατηγική επιχειρηματικής βιωσιμότητας της Toyota Europe.

Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030.

Προηγούμενο άρθροΟ Jun Seki Chief Strategy Officer EV της Foxconn
Επόμενο άρθροΝέο κεφάλαιο στη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi