Το Hon Hai Technology Group (Foxconn) όρισε τον βετεράνο της αυτοκινητοβιομηχανίας, Jun Seki, Chief Strategy Officer του Ομίλου για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Jun Seki, έμπειρο στέλεχος δύο ιαπωνικών εμβληματικών εταιρειών, της Nissan Motor Co και του μεγαλύτερου κατασκευαστή ηλεκτροκινητήρων στον κόσμο, Nidec Corp και γνώστης των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων EV θα συνδράμει τον Όμιλο στην ενοποίηση των πόρων EV και την ανάπτυξή του στην Αμερική, την Ασία και την Μέση Ανατολή. Ο κ. Seki θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και CEO της Hon Hai, Young Liu. Η ανάληψη των καθηκόντων του ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Ο κ. Seki εντάχθηκε στη Nissan Motor Co το 1986 και ανελίχθηκε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αναπληρωτή CEO στην ελεγχόμενη από την Renault εταιρεία, το 2019,. όπου για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο κ. Seki διακρινόταν για την τεχνογνωσία του στις κατασκευές και την εμπειρία του στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού και Βόρειας Αμερικής. Ο κ. Seki συνέβαλε καθοριστικά στις προσπάθειες ανάκαμψης της Nissan και ηγήθηκε επιτυχώς των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, ως Πρόεδρος της Dongfeng Motor Co, από το 2014 έως το 2018. Από το 2020 έως το 2022, διετέλεσε Πρόεδρος, COO και CEO της Nidec, διευρύνοντας την δραστηριότητά της στους ηλεκτροκινητήρες EV.

Ο κ. Seki αποφοίτησε με πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από την Ακαδημία Εθνικής Αμύνης της Ιαπωνίας το 1984.

Προηγούμενο άρθροΗ Fengying Wang Πρόεδρος της XPeng
Επόμενο άρθροToyota: θα παράγει plug-in-υβριδικά στην Τουρκία