To P7 sports sedan EV της XPeng για την Ευρώπη

Η XPeng Inc., κορυφαία κινεζική εταιρεία έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε ότι η κ. Fengying Wang ανέλαβε Πρόεδρος (President) της εταιρείας, με ισχύ από τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Η κ. Fengying Wang θα είναι υπεύθυνη του προγραμματισμού προϊόντων της εταιρείας, τη διαχείριση χαρτοφυλακίου προϊόντων και τις πωλήσεις, αναφερόμενη στον He Xiaopeng, Πρόεδρο Δ.Σ. (Chairman) και CEO της εταιρείας.

“Η κ. Wang διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, με δραστηριότητες στις πωλήσεις, την στρατηγική και την διοίκηση. Οι ηγετικές της ικανότητες και η τεχνογνωσία της συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη ιδιαίτερα επιτυχημένων προϊόντων αυτοκινήτου, χαρίζοντάς της ξεχωριστή αναγνώριση στον κλάδο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την κ. Wang για την περαιτέρω αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου προϊόντων μας, αξιοποιώντας τη αναγνωρισμένη εμπειρία της και τις ευρείες γνώσεις της στον κλάδο, προς επιτάχυνση της μετάβασης του smart EV», δήλωσε ο κ. He.

«Έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε την στρατηγική μας smart EV και είμαστε βέβαιοι ότι ένα ξεχωριστό ταλέντο όπως η κ. Wang αποτελεί πολύτιμη συνδρομή στις ηγετικές και διοικητικές ομάδες μας στην προσπάθεια επίτευξης των μακροπρόθεσμων στόχων μας», πρόσθεσε.

Προ της ένταξής της στην εταιρεία, η κ. Wang εργάστηκε στην Great Wall Motor Company Limited για περισσότερα από 30 χρόνια, ξεκινώντας από τις πωλήσεις πρώτης γραμμής και ανελισσόμενη σε διάφορες ηγετικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των καθηκόντων της Αντιπροέδρου και Γενικής Διευθύντριας. Η κ. Wang αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Tianjin το 1999 και έλαβε μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

Η XPeng Inc. είναι κορυφαία κινεζική εταιρεία Smart EV που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται smart EV για την μεγάλη και αυξανόμενη βάση καταναλωτών μεσαίας τάξης με γνώσεις τεχνολογίας. Αποστολή της είναι ο μετασχηματισμός των Smart EV μέσω τεχνολογίας και δεδομένων και η διαμόρφωση μελλοντικής εμπειρίας κινητικότητας. Προκειμένου να βελτιστοποιήσει την εμπειρία μετακίνησης των πελατών της, η XPeng αναπτύσσει προηγμένη τεχνολογία συστημάτων υποστήριξης οδηγού και έξυπνο λειτουργικό σύστημα αυτοκινήτου, καθώς και βασικά συστήματα κινητήρων και ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής. Η XPeng έχει την έδρα της στο Guangzhou, με κεντρικά γραφεία στο Πεκίνο, την Σαγκάη, την Silicon Valley, το Σαν Ντιέγκο και το Άμστερνταμ. Τα Smart EV της εταιρείας κατασκευάζονται κυρίως στο εργοστάσιο του Zhaoqing της επαρχίας Guangdong.

Προηγούμενο άρθροJATO Dynamics: Το Peugeot 208 πρώτο στην Ευρώπη το 2022
Επόμενο άρθροΟ Jun Seki Chief Strategy Officer EV της Foxconn