Κατά την τακτική και την έκτακτη Συνέλευση των Μετόχων της Total, οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν, σχεδόν ομόφωνα, το ψήφισμα για αλλαγή της επωνυμίας της  από Total σε TotalEnergies, επιβεβαιώνοντας έτσι τον στρατηγικό της μετασχηματισμό σε εταιρεία ευρύτερων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα με αυτήν την αλλαγή επωνυμίας, η TotalEnergies υιοθετεί νέα οπτική ταυτότητα.

«Ενέργεια σημαίνει ζωή. Όλοι την χρειαζόμαστε και αποτελεί πηγή προόδου. Έτσι, σήμερα, για να συμβάλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη του πλανήτη που αντιμετωπίζει την κλιματική πρόκληση, προχωρούμε από κοινού σε νέες πηγές ενέργειας. Η ενέργεια επαναπροσδιορίζεται και αυτό είναι το μέλλον μας. Φιλοδοξία μας είναι να καταστούμε παγκόσμιος παράγων ενεργειακής μετάβασης. Γι ‘αυτό η Total μεταμορφώνεται και γίνεται TotalEnergies», δήλωσε ο Patrick Pouyanné, Πρόεδρος και CEO της TotalEnergies.

Αυτή η νέα επωνυμία και η νέα οπτική ταυτότητα ενσαρκώνουν την αποφασιστική πορεία που χάραξε η TotalEnergies: μια πορεία ευρύτερων πηγών ενέργειας που δεσμεύεται να παράγει και να παρέχει ενέργεια όλο και πιο οικονομική, αξιόπιστη και καθαρή.

Φιλοδοξία η ουδετερότητα άνθρακα

Στους στόχους της TotalEnergies περιλαμβάνεται η μείωση άμεσων εκπομπών στο απόλυτο μηδέν έως το 2050 (σε MtCO2e).

Το διάγραμμα εμφανίζει τους στόχους της TotalEnergies για τον μετασχηματισμό της σε εταιρεία ευρύτερης ενέργειας.

Πώληση ενέργειας στους πελάτες (% πωλήσεων)

Η εταιρεία σκοπεύει να περιλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων πέντε εταιρειών παγκοσμίως σε ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2030. Για τον σκοπό αυτό προχωρά σε επενδύσεις 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα ανανεώσιμων πηγών τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η TotalEnergies είναι μια εταιρεία ευρύτερης ενέργειας που παράγει και εμπορεύεται ενέργεια σε παγκόσμια κλίμακα: πετρέλαιο και βιοκαύσιμα, φυσικό αέριο και πράσινα αέρια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρική ενέργεια. Οι 105.000 εργαζόμενοί της, αναφέρει η εταιρεία, δεσμεύονται για ενέργεια όλο και πιο οικονομική, καθαρή, αξιόπιστη και προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Με δραστηριότητες σε περισσότερες από 130 χώρες, η TotalEnergies θέτει την αειφόρο ανάπτυξη στο επίκεντρο των έργων και των δραστηριοτήτων της ως συμβολή στην ευημερία του ανθρώπου.

Προηγούμενο άρθροΗ Arval εξαγόρασε τον στόλο της Athlon στην Ελβετία
Επόμενο άρθροHyundai: θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων καύσης