Τον Σεπτέμβριο οι πρώτες παραδόσεις του ID.3

Οι πρώτες παραδόσεις του ID.3 ξεκινούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού το τελικό χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της σειράς ID της Volkswagen οριστικοποιήθηκε.

Δεσμευτικές παραγγελίες για τα 30.000 μοντέλα της περιορισμένης 1ης έκδοσης του ID. 3 μπορούν να υποβληθούν από τις 17 Ιουνίου στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε ένδειξη ευαρέσκειας για την αφοσίωσή τους στη μάρκα, η Volkswagen προσφέρει σε όσους έκαναν προ-κρατήσεις και επιθυμούν να αποκτήσουν το ID.3 τους το συντομότερο δυνατόν την ιδιότητα μέλους στο 1st Mover Club. Η παράδοση του ID.3 στους “First Movers” ξεκινά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

“Η καμπάνια ηλεκτροκίνησης ευρείας κλίμακας της Volkswagen αρχίζει ουσιαστικά με το ID.3. Αυτό το αυτοκίνητο τονίζει την αποστολή μας για παροχή τοπικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές για καθημερινή χρήση και προσιτής σε όλους”, δήλωσε ο Ralf Brandstätter, COO της Volkswagen, ο οποίος από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει τη θέση του CEO της μάρκας.

Ιδιότητα μέλους στο αποκλειστικό ID.3 1st Mover Club

Όσοι προ-κράτησαν ID.3 έχουν δύο επιλογές: Η πρώτη είναι η παράδοση του ID.3 τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με την ιδιότητα του μέλους στο αποκλειστικό ID.3 1st Mover Club. Αυτή η ιδιότητα μέλους περιλαμβάνει διάφορα πλεονεκτήματα – και μια αναβάθμιση λογισμικού για δύο εξαιρετικές ψηφιακές λειτουργίες στις αρχές του επόμενου έτους. Κατά την κυκλοφορία στην αγορά τον Σεπτέμβριο, η λειτουργία App Connect και η λειτουργία απόστασης δεν θα έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί στην οθόνη head-up display.

Αυτοί που έχουν προπαραγγείλει το ID.3 μπορούν, με λίγη ακόμα υπομονή, να επιλέξουν τη δεύτερη επιλογή κατά την υπογραφή της σύμβασης αγοράς – με ημερομηνία παράδοσης το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τότε, αυτή η νεότερη έκδοση θα είναι εξοπλισμένη με όλες τις λειτουργίες.

Ο Jürgen Stackmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για τις Πωλήσεις, σχολίασε: “Τελικά, δόθηκε το πολυαναμενόμενο πράσινο φως στους προπαραγγείλαντες το ID.3 για οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές. Ως ένδειξη ευαρέσκειας και εκτίμησης για την αφοσίωση και την υπομονή τους, προσφέρουμε σε όσους επιθυμούν να το παραλάβουν τον Σεπτέμβριο την ιδιότητα μέλους στο ID.3 1st Mover Club”.

Με τη δημιουργία αυτής της κοινότητας, η Volkswagen προσφέρει ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ όλων των “ID.3 1st Movers” – και επίσης ανοίγει μια απευθείας γραμμή προς τη Volkswagen. Δεν θα είναι δυνατή μόνον η άμεση επικοινωνία για ερωτήματα πελατών, αλλά θα επιτρέψει και στη Volkswagen να συλλέγει στοιχεία για καθημερινές εμπειρίες, καθώς και σχόλια από τους οδηγούς ID.3 για χρήση περαιτέρω ανάπτυξης. “Σε ένδειξη ευαρέσκειας, όλοι οι 1st Movers με οχήματα leasing δεν θα πληρώσουν για τους πρώτους τρεις μήνες”, πρόσθεσε ο Jürgen Stackmann.

Το γενικό σύστημα παραγγελιών για τα μοντέλα ID.3 ξεκινά τέσσερις εβδομάδες αργότερα – και όσοι προπαραγγείλουν θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 1st Mover Club μέχρι τότε.

Ο Thomas Ulbrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για την Ηλεκτρική Κινητικότητα, δήλωσε: “Οι τελευταίοι μήνες εργασιών υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας ήταν μεγάλη πρόκληση για ολόκληρη την ομάδα του ID.3. Αυτό καθιστά την επικείμενη κυκλοφορία του ID.3 ακόμα πιο σημαντική. Η οδήγηση χωρίς τοπικές εκπομπές, τα καλύτερα πρότυπα ποιότητας και μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης – αυτό είναι το νέο ID.3”.

Επένδυση δισεκατομμυρίων στην ηλεκτρική κινητικότητα

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ηλεκτροκίνησης, η Volkswagen σχεδιάζει να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα σε όλες τις κύριες κατηγορίες έως το 2022. Η εταιρεία επιδιώκει να καταστεί ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας τα επόμενα χρόνια και επομένως επενδύει 33 δισ. ευρώ σε όλο το Group μέχρι το 2024, εκ των οποίων 11 δισ. προορίζονται μόνο για τη μάρκα Volkswagen. Για το 2025, η μάρκα Volkswagen αναμένει να παράγει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Φωτογραφία: Volkswagen AG

Προηγούμενο άρθροMazda CX-30, διπλή βράβευση στο Design Trophy 2020
Επόμενο άρθροΒραβεία Αριστείας από το Groupe PSA