Η Mercedes-Benz έκανε ένα ακόμα βήμα στο μέλλον των EV, λανσάροντας το καινοτόμο και έξυπνο σύστημα φόρτισης Wallbox Home για τα EV μοντέλα της.

Σε αντίθεση με άλλους φορτιστές EV, το Mercedes Wallbox διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακολουθούν την φόρτιση μέσω της εφαρμογής Mercedes Me.

Το Wallbox ειδοποιεί επίσης τον χρήστη να περιορίσει την φόρτιση όταν η κατανάλωση υπερβαίνει τον μηνιαίο προϋπολογισμό, παρέχοντας βελτιστοποίηση κόστους.

Το Wallbox διαθέτει και λειτουργία ασφαλείας, που ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται μέσω της εφαρμογής ή κάρτας RFID που παρέχεται στους πελάτες. Ο έξυπνος οικιακός φορτιστής διαθέτει ασύρματη τεχνολογία για ενημερώσεις λογισμικού.

Το Wallbox μπορεί να φορτίσει έως και 22 KW, με πολύ ταχύτερη φόρτιση από τη συμβατική οικιακή πρίζα. Το καλώδιο φόρτισης ασφαλίζει κατά τη φόρτιση προς αποφυγή οποιασδήποτε διακοπής και η μπλε λυχνία LED δείχνει το επίπεδο φόρτισης.

Με τη νέα γενιά Wallbox της Mercedes-Benz, η EQC μπορεί να φορτιστεί έως και τρεις φορές πιο γρήγορα στο σπίτι από ό,τι με μια οικιακή πρίζα.

Το Mercedes-Benz Wallbox φορτίζει όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα Mercedes-Benz με την καθολική σύνδεση Type 2 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61851-1. Φυσικά, μπορούν να φορτιστούν και ηλεκτρικά οχήματα άλλων κατασκευαστών.

Η κυκλοφορία του wallbox στην αγορά θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά στις ακόλουθες χώρες τους επόμενους μήνες: Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Δανία, Πολωνία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία , Αυστρία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Αυστραλία, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μεξικό.

Το Wallbox της Mercedes-Benz θα διατίθεται στην Ευρώπη στην τιμή των 990ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΔιοικητικές αλλαγές σε Porsche και Audi
Επόμενο άρθροFord: δοκιμάζει έξυπνη τεχνολογία ειδοποίησης οδηγού