Η Volvo πρόσθεσε το στιβαρό V60 Cross Country στο χαρτοφυλάκιό της. Όπως και το V60, που λανσαρίστηκε νωρίτερα φέτος και το οποίο δοκιμάστηκε στην Ισπανία από το Fleet Europe, αποτελεί την ενσάρκωση ενός πολυχρηστικού σουηδικού οικογενειακού μοντέλου. Σε αυτό το προφίλ, προστίθεται η ικανότητα που επιδεικνύει και εκτός δρόμου και η οποία καθορίζει την ακτίνα του Cross Country της Volvo από τότε που κυκλοφόρησε το 1997.

Η απόσταση από το έδαφος για το V60 Cross Country είναι έως και 75χιλ. υψηλότερο από το κανονικό V60. Η τετρακίνηση είναι σταθερή, καθώς επίσης και ο έλεγχος καθόδου κατωφέρειας, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας, ο έλεγχος κίνησης στις στροφές και μία ειδική λειτουργία εκτός δρόμου.

Το νέο V60 Cross Country είναι επίσης διαθέσιμο μέσω της premium συνδρομητικής υπηρεσίας Care by Volvo, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο αυτοκίνητο μέσω μιας μηνιαίας σταθερής συνδρομής αντί της ιδιοκτησίας.

Κατ’ αρχάς θα διατίθεται με τον κινητήρα βενζίνης T5 AWD (all wheel drive) και τον πετρελαιοκινητήρα D4 AWD. Οι ήπιες υβριδικές και plug-in παραλλαγές (T6 και T8) θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Picture copyright: Volvo Cars, 2018

Προηγούμενο άρθροTo Winter Response 2 της Dunlop κατέκτησε την κορυφή στην δοκιμή χειμερινών ελαστικών
Επόμενο άρθροΜείωση στις ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον Σεπτέμβριο – Αύξηση στο 9μηνο