Volvo Cars Tech Fund invests in Israeli start-up UVEye

Η Volvo Cars έχει επενδύσει σε δύο υποσχόμενες ισραηλινές startups τεχνολογίας μέσω του επενδυτικού της σκέλους, Volvo Cars Tech Fund.

Τόσο η UVeye όσο και η MDGo έχουν την έδρα τους στο Τελ Αβίβ, όπου η Volvo Cars συνεργάζεται με την DRIVE, μια εταιρεία «επιταχυντής» που υποστηρίζει τις νέες επιχειρήσεις στον τομέα της κινητικότητας από το 2017. Η UVeye και η MDGo έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια της DRIVE, προσφέροντας τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας και της ασφάλειας. Αντιπροσωπεύουν τις πρώτες επενδύσεις του Volvo Cars Tech Fund εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Volvo Cars XC90 crash test

Η MDGo είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης αποσκοπεί στη διάσωση ζωών εξασφαλίζοντας πως τα άτομα δέχονται θεραπεία ανάλογη με τον τραυματισμό τους μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η τεχνολογία της MDGo θα συνδυάζει δεδομένα αυτοκινήτου από τροχαίο ατύχημα σε πραγματικό χρόνο με ιατρικές γνώσεις, με σκοπό να γίνονται αυτοματοποιημένες έγκαιρες και άμεσες προβλέψεις σχετικά με το είδος των τραυματισμών που μπορεί να αντιμετωπίσει το προσωπικό επειγόντων περιστατικών στον τόπο του ατυχήματος.

Αυτά τα δεδομένα θα διαβιβάζονται στους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό επειγόντων περιστατικών μέσω μιας πλατφόρμας που βασίζεται στο cloud για τη βελτίωση της θεραπείας των ατόμων που εμπλέκονται σε ατύχημα. Ως εκ τούτου, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών και κατ΄ επέκταση σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους.

Zaki Fasihuddin, CEO of the Volvo Cars Tech Fund

“Η τεχνολογία της MDGo αποσκοπεί στο να κάνει κάτι που αγαπάμε και το οποίο σώζει ζωές”, λέει ο Zaki Fasihuddin, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Tech Fund. “Η αποστολή της ως εταιρείας βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη δική μας στη Volvo Cars, γι ‘αυτό είμαστε ευτυχείς που υποστηρίζουμε τη συνεχή ανάπτυξη της MDGo”.

Η άλλη επένδυση του Tech Fund, στην UVeye, έχει αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία για την αυτόματη εξωτερική επιθεώρηση και σάρωση αυτοκινήτων για ζημιές, χτυπήματα και γρατζουνιές. Η Volvo Cars δεν επενδύει απλά στην εταιρεία, αλλά εξετάζει επίσης τη χρήση της τεχνολογίας της UVeye για εκτέλεση πλήρους εξωτερικού ελέγχου αυτοκινήτων μετά την έξοδό τους από τις γραμμές παραγωγής.

Η Volvo Cars πιστεύει πως η τεχνολογία της UVeye θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα των αυτοκινήτων που βγαίνουν από το εργοστάσιο διασφαλίζοντας ότι εντοπίζονται ακόμη και απειροελάχιστα ελαττώματα. Ένα πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα φέτος στο εργοστάσιο παραγωγής Torslanda της Σουηδίας. Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στα διάφορα στάδια της εφοδιαστικής ροής και στις αντιπροσωπείες.

“Τα κορυφαία πρότυπα ποιότητας βρίσκονται στον πυρήνα της μάρκας Volvo και μας ενδιαφέρουν οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της UVeye”, λέει ο Zaki Fasihuddin. “Αυτός ο τύπος προηγμένης τεχνολογίας σάρωσης θα μας επιτρέψει να κάνουμε το επόμενο βήμα στην ποιότητα”.

Το Volvo Cars Tech Fund ξεκίνησε πέρυσι και επενδύει σε startups υψηλού τεχνολογικού δυναμικού σε όλο τον κόσμο. Επικεντρώνεται σε επενδύσεις στις στρατηγικές τεχνολογικές τάσεις που μετασχηματίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, οι υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης και η ψηφιακή κινητικότητα.

Από το 2018 το Tech Fund έχει επενδύσει σε πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Luminar Technologies, μια κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας αισθητήρων για αυτόνομα αυτοκίνητα. Η Varjo, κατασκευαστής ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας. Και η Zum, μια υπηρεσία ride sharing για παιδιά. Άλλες επενδύσεις περιλαμβάνουν την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων Freewire και Forciot, η οποία αναπτύσσει συνδεδεμένα, εκτυπώσιμα και ελαστικά ηλεκτρονικά.

Προηγούμενο άρθροΑερόσακοι γονάτων: ελάχιστα τα οφέλη τους
Επόμενο άρθροCLOi GuideBot – Η Hyundai φέρνει τα ρομπότ της LG στα αυτοκίνητα