Waymo partnership

Το Volvo Car Group, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών θυγατρικών του Polestar και Lynk & Co. International, καθιερώνει στρατηγική συνεργασία με την Waymo, παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας πλήρως αυτόνομης οδήγησης.

Η Waymo είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης L4 του Volvo Car Group. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν κατ΄αρχάς με πρόθεση να ενσωματώσουν την τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης της Waymo – την Waymo Driver – σε μια καινούργια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων με επίκεντρο την κινητικότητα για υπηρεσίες ride-hailing.

Henrik Green, SVP Volvo Cars

“Τα πλήρως αυτόνομα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια σε νέα επίπεδα και να φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ζουν, εργάζονται και μετακινούνται οι άνθρωποι”, δήλωσε ο Henrik Green, επικεφαλής τεχνολογίας του Volvo Car Group. “Η παγκόσμια συνεργασία μας με την Waymo ανοίγει νέες και συναρπαστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις Volvo Cars, Polestar και Lynk & Co”.

Adam Frost, Waymo

“Αυτή η σημαντική συνεργασία με το Volvo Car Group ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη της Waymo Driver στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο αυτόνομης αυτοκίνησης”, δήλωσε ο επικεφαλής αυτοκίνησης της Waymo, Adam Frost. “Το Volvo Car Group μοιράζεται το όραμά μας δημιουργίας ενός αυτόνομου μέλλοντος όπου οι δρόμοι είναι ασφαλέστεροι και οι μεταφορές πιο προσβάσιμες και πιο πράσινες. Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε το Volvo Car Group ως τον πιο πρόσφατο συνεργάτη μας”.

Σύμφωνα με την Διεθνή Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινήτων (SAE International), η αυτονομία επιπέδου 4 (L4) σημαίνει ένα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού και την έλλειψη ανάγκης για ανθρώπινη εποπτεία. Ωστόσο, ένας άνθρωπος εξακολουθεί να έχει την επιλογή να την παρακάμψει χειροκίνητα, δεδομένου ότι το όχημα εξακολουθεί να διαθέτει τιμόνι και πεντάλ.

Photo credit: Volvo Cars

Προηγούμενο άρθρο18 μοναδικά BMW i8 Roadster έφυγαν από τη Λειψία
Επόμενο άρθροΗ Amazon εξαγόρασε τη start-up αυτόνομης τεχνολογίας Zoox