Berlin Shopping Street

Η γερμανική εφαρμογή Jelbi για MaaS (Mobility as a Service), θα κάνει στο Βερολίνο αυτό που πολλοί πάροχοι κινητικότητας μπορούν μόνο να ονειρεύονται: να συνδέσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς μιας πόλης, σε μια ενιαία εφαρμογή.

Με την άφιξη της Jelbi, θα είναι η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή πόλη με το μέγεθος του Βερολίνου θα μπορεί να ενσωματώσει το σύνολο του δικτύου κινητικότητάς της, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών φορέων, σε μία εφαρμογή.

Υπολογίζοντας στη συμμετοχή όλων

Η εφαρμογή δεν είναι μοναδική μόνο ως προς τη γεωγραφική της κάλυψη – μια πόλη του μεγέθους του Βερολίνου – αλλά και στη μοναδική κάλυψη των τρόπων μεταφοράς. Σύντομα ένας χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο στις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των σκούτερ και των ποδηλάτων, όσο και στις ιδιωτικές υπηρεσίες κινητικότητας, όπως το ride-hailing και το car-sharing, με ένα κλικ στην Jelbi. Ακόμα και τα παραδοσιακά ταξί συμμετέχουν και θα είναι δυνατή η κράτησή τους μέσω της Jelbi.

Η Πύλη για τη MaaS

Εάν το μέλλον της κινητικότητας είναι η MaaS, η Jelbi είναι η πύλη που περιμέναμε. Πολλές πόλεις προσφέρουν ήδη μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών κινητικότητας, αλλά η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών και μεθόδων πληρωμής εμποδίζει το μέλλον της MaaS. Εάν ο σχεδιασμός, η κράτηση, η κατανάλωση και ακόμα και η πληρωμή μπορούν να γίνουν μέσω μιας εφαρμογής, η MaaS θα μπορέσει να εισέλθει στη χρυσή εποχή της.

Η Jelbi θα δημιουργηθεί από την τεχνολογική πλατφόρμα κινητικότητας Trafi, σε συνεργασία με την BVG (Berliner Verkehrsbetriebe), την κύρια εταιρεία δημοσίων μεταφορών του Βερολίνου. Η εφαρμογή είναι μια λύση λευκής ετικέτας υπό την επωνυμία της BVG και τροφοδοτείται από την τεχνολογία της Trafi. Η Trafi συνεργάζεται με πολλές κορυφαίες εταιρείες κινητικότητας, όπως η Lyft, η Google, η Apple και το Volkswagen Group.

Η Jelbi αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019, ενσωματώνοντας 10 έως 15 ιδιωτικούς παρόχους ενώ θα διατίθεται σε iOS και Android.

 

 

Προηγούμενο άρθροBentley Continental GT Number 9 – ειδική έκδοση από τον MULLINER
Επόμενο άρθροΠροστατεύστε τα αυτοκίνητα με ψηφιακό κλειδί από κλοπές