Τα Volvo XC90 και XC90 Recharge Plug-in Hybrid αναδείχθηκαν νικητές του βραβείου IIHS Top Safety Pick+ που το 2023 είναι πολύ αυστηρότερο.

Το μεσαίο πολυτελές SUV Volvo XC90 κέρδισε το βραβείο Top Safety Pick+ για το 2023 του Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Αυτή η διάκριση έρχεται μετά την αυστηροποίηση των απαιτήσεων των βραβείωνTop Safety Pick (TSP) και Top Safety Pick+ (TSP+) από το IIHS.

Τα νέα, αυστηρότερα, κριτήρια απαιτούν καλύτερη προστασία πλευρικής σύγκρουσης, βελτιωμένα συστήματα αποφυγής πεζών και εξάλειψη των προβολέων χαμηλής ποιότητας από τα οχήματα που επιθυμούν να καλύψουν τις προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο του οράματος της Volvo Cars για μηδενικούς τραυματισμούς και θανάτους στα νέα αυτοκίνητά της, η εταιρεία έθεσε την ασφάλεια στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. «Το Volvo XC90 συνεχίζει να αποδεικνύει, κάθε χρόνο, ότι είναι από τα ασφαλέστερα οχήματα», δήλωσε η Åsa Haglund, επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας Αυτοκινήτων Volvo.

Η μεγαλύτερη αλλαγή κριτηρίων είναι η αντικατάσταση της αρχικής δοκιμής πλευρικής πρόσκρουσης IIHS. Η αναβαθμισμένη δοκιμή προβλέπει 82% περισσότερη ενέργεια και απαιτεί να λαμβάνουν τα οχήματα αποδεκτή ή καλή βαθμολογία για να πληρούν τις προϋποθέσεις του TSP, ενώ απαιτείται καλή βαθμολογία για το TSP+.

Η ήπια υβριδική (XC90) και plug-in υβριδική (XC90 Recharge) εκδόσεις του XC90 έλαβαν αναγνώριση TSP+. Πέραν της αναγνώρισης ασφαλείας, το XC90 Recharge προσφέρει έως και 73 χλμ (WLTP) αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης σε λειτουργία Pure. Για την Volvo Cars, η βιωσιμότητα είναι εξίσου σημαντική με την ασφάλεια. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλά μόνον αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030 και σκοπεύει να καταστεί ουδέτερη άνθρακα έως το 2040.

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπένδυση 400 εκατ. δολαρίων της IFC στην ALD
Επόμενο άρθροΤο νέο Peugeot 508: Η νέα ελκυστικότητα