Από αριστερά: Diony Lebot, Αναπληρώτρια CEO της Societe Generale & Πρόεδρος ΔΣ της ALD, Makhtar Diop, Διευθύνων Σύμβουλος της IFC. Tim Albertsen, CEO της ALD

Η IFC και η ALD Automotive ανακοίνωσαν συνεργασία για μείωση εκπομπών άνθρακα στις μεταφορές, επιταχύνοντας την υιοθέτηση και την διείσδυση πράσινων οχημάτων στις αναδυόμενες αγορές.

Η επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων της IFC θα βοηθήσει την ALD να αναπτύξει τον πράσινο στόλο της υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, σε επτά χώρες –Τουρκία, Μεξικό, Ινδία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κροατία. Η χρηματοδότηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με διαμεσολάβηση της Societe Generale για λογαριασμό της ALD, προβλέπεται να προσθέσει 15.000 πράσινα οχήματα με δυνατότητα μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 22.180 τόνους ετησίως στις συγκεκριμένες χώρες, έως το 2026.

Οι μεταφορές είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος παράγοντας κλιματικής αλλαγής και αντιπροσωπεύει το 23% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας—17% μόνον από τις οδικές μεταφορές—και αποτελούν κύριο στόχο απανθρακοποίησης. Η καινοτομία και η χρηματοδότηση πράσινων οχημάτων θα μπορούσε να περικόψει εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα από τον τομέα των μεταφορών ετησίως σε πόλεις ανά τον κόσμο.

«Η υιοθέτηση πράσινων οχημάτων είναι σημαντική για την απανθρακοποίηση των αναδυόμενων αγορών» δήλωσε ο Makhtar Diop, Διευθύνων Σύμβουλος της IFC. «Η συνεργασία με παγκόσμιους παράγοντες όπως η Societe Generale και η ALD δίνει την ευκαιρία στην IFC να κλιμακώσει τη χρηματοδότηση για βιώσιμη κινητικότητα και αντανακλά τη δέσμευσή μας σε καινοτόμα πρότυπα χρηματοδότησης λύσεων για το κλίμα».

Η IFC εστιάζει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης προς υποστήριξη της παγκόσμιας μετάβασης στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η IFC για πράσινα οχήματα.

«Ως παγκόσμιος κορυφαίος πάροχος βιώσιμης κινητικότητας, ο ρόλος μας είναι να πραγματοποιήσουμε ενεργειακή μετάβαση στις 44 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Tim Albertsen, CEO της ALD. «Αυτή η οικονομική συνεργασία θα ενισχύσει περαιτέρω την στρατηγική μας βιώσιμης κινητικότητας στις αναδυόμενες αγορές, όπου η υιοθέτηση οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων παραμένει αρκετά χαμηλή και μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την μετάβαση σε πράσινα οχήματα για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα».

Αυτή η συνεργασία και η επένδυση θα υποστηρίξουν την βασική στρατηγικής τη ALD, Move 2025 και θα προωθήσουν την βιώσιμη κινητικότητα στους πελάτες, με πράσινα οχήματα και με επίκεντρο προσφοράς τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Η επένδυση βασίζεται στο πρόγραμμα αγοράς αρχικού σταδίου και προετοιμασίας έργων, της IFC. Η αξιολόγηση του 2021 που επικεντρώθηκε στη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό επεσήμανε ότι η στοχευμένη και προσιτή χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας ηλεκτρικών οχημάτων είναι σημαντική για την ανάπτυξή τους στις αναδυόμενες αγορές.

Η International Finance Corporation είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός που προσφέρει επενδυτικές, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Η IFC είναι μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και έχει την έδρα της στην Ουάσιγκτον, DC στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενο άρθροContinental: στην προεδρία του Tire Industry Project
Επόμενο άρθροΤο Top Safety Pick+ του IIHS στο Volvo XC90