Η Continental αναλαμβάνει, από κοινού με άλλες τρεις εταιρείες, την προεδρία του Tire Industry Project (TIP), ως τέταρτος συμπρόεδρος.

Με αυτήν την κίνηση, ο κατασκευαστής ελαστικών υπογραμμίζει περαιτέρω την συνολική του δέσμευση στη βιωσιμότητα. Η Continental θα συνεισφέρει πόρους και την μακροπρόθεσμη τεχνογνωσία της στους τομείς του τέλους κύκλου ζωής ελαστικών, των μεθόδων αξιολόγησης βιωσιμότητας και των βιώσιμων υλικών.

«Η Continental επιδιώκει φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας. Αλλά γνωρίζουμε ότι ορισμένα κύρια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνον από κοινού. Για να το γίνει αυτό, πρέπει από κοινού να δημιουργούμε συνεχώς σημαντικά έργα, να συγκεντρώσουμε εξειδικευμένες γνώσεις όλων των ειδικοτήτων και να αναλάβουμε την ευθύνη», ανέφερε ο Christian Kötz, Επικεφαλής του Τομέα Ελαστικών του Ομίλου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Continental AG. «Ως ιδρυτικό μέλος, έχουμε εμπλακεί ιδιαίτερα στο Tire Industry Project από την αρχή», προσθέτει.

Το Tire Industry Project είναι το πιο σημαντικό παγκόσμιο φόρουμ του κλάδου ελαστικών σε θέματα βιωσιμότητας και ασχολείται με όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των ελαστικών, από την προμήθεια πρώτων υλών, την κατασκευή και την χρήση, έως τη διαχείρισή τους στο τέλος του κύκλου ζωής. Υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, το TIP συγκεντρώνει τις δέκα κορυφαίες εταιρείες ελαστικών, οι οποίες από κοινού αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας ελαστικών. Οι κατασκευαστές ελαστικών Bridgestone, Goodyear και Michelin είναι επίσης συμπρόεδροι.

«Το TIP ιδρύθηκε το 2005 για επιστημονική έρευνα σχετικά με τα σωματίδια από την φθορά των ελαστικών και του οδοστρώματος (TRWP) και άλλα θέματα περιβάλλοντος και υγείας που απασχολούν τον κλάδο και πέραν της σημαντικής υποστήριξής μας στην έρευνα, η TIP και τα μέλη μας εξελίχθηκαν και εξετάζουν ευρύτερες προκλήσεις βιωσιμότητας», δήλωσε η Anne-Cécile Rémont, Εκτελεστική Διευθύντρια του Tire Industry Project.

Η Continental επιδιώκει φιλόδοξους στόχους και σκοπεύει να καταστεί ο πλέον προοδευτικός κατασκευαστής ελαστικών όσον αφορά στη βιωσιμότητα, έως το 2030. Οι βιώσιμες και υπεύθυνες δραστηριότητες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής στρατηγικής του κατασκευαστή premium ελαστικών εδώ και πολλά χρόνια. Επικεντρώνεται στην στρατηγική μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, των μεταφορών χαμηλών εκπομπών, της κυκλικής οικονομίας και των βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων, καλύπτοντας έτσι όλες τις φάσεις της αλυσίδας αξίας.

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξια Ford, LG Energy Solution και Koç Holding
Επόμενο άρθροΕπένδυση 400 εκατ. δολαρίων της IFC στην ALD