Με το νέο Peugeot 508, διαθέσιμο σε εκδόσεις sedan, SW και Peugeot Sport Engineered, η Peugeot παρουσιάζει νέα σχεδίαση για τα κορυφαία μοντέλα της.

Το εμπρόσθιο καινοτόμο μέρος διαθέτει ακόμα περισσότερο δυναμισμό και φέρει το νέο έμβλημα της μάρκας. Το νέο Peugeot 508 είναι σύγχρονο, με πλήρως ενσωματωμένη μάσκα στον προφυλακτήρα.

Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν νέο σύστημα φωτεινής διάταξης, με τρείς γραμμές στο εμπρόσθιο μέρος, ενσωματωμένες στους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς Matrix LED μοναδικής σχεδίασης, για όλες τις εκδόσεις.

Στο οπίσθιο μέρος, τα νέα φώτα LED ενσωματώνουν το χαρακτηριστικό σχέδιο 3 γραμμών, με κυλιόμενη ένδειξη.

Ο Matthias Hossann, Διευθυντής Σχεδιασμού της Peugeot, σχολίασε: «Η Peugeot ενισχύει την τεχνολογική και σχεδιαστική ταυτότητά της με τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του νέου 508. Οι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς και η υπογραφή με τις 3 γραμμές είναι μέρος της μάσκας που συνδυάζεται με τον προφυλακτήρα, δημιουργώντας εντυπωσιακό εμπρόσθιο μέρος».

Στη νέα καμπίνα επιβατών των 508 και 508 SW, υπάρχει σαφής αναβάθμιση με έμφαση στην ποιότητα και στα σύγχρονα υλικά της νέας ταπετσαρίας, καθώς και νέο, βελτιωμένο χειριστήριο κιβωτίου ταχυτήτων για καλύτερη εμπειρία και μεγαλύτερη εργονομία.

Το Peugeot i-Cockpit® του νέου 508 διαθέτει ακόμα περισσότερη τεχνολογία, χάρη στο νέο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Peugeot i-Connect® Advanced, με κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών, συνδεδεμένη πλοήγηση, φωνητική αναγνώριση, ασύρματη συνδεσιμότητα και ενημέρωση.

Τα 508 αντιπροσωπεύουν τα βέλτιστα μοντέλα της Peugeot, από άποψη οδηγικής απόλαυσης και άνεσης και, φυσικά, συμπληρώνονται με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που παρέχουν ασφάλεια και ηρεμία και περιλαμβάνουν:

  • Νυκτερινή όραση, που ειδοποιεί τους οδηγούς για τυχόν ζώα, πεζούς ή ποδηλάτες, προτού εμφανιστούν στη μεγάλη σκάλα φωτισμού,
  • Ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, που αποτελείται από ρυθμιζόμενο Cruise Control, με Stop and Go και Διατήρηση Λωρίδας,
  • Κάμερες Υψηλής Ανάλυσης για υποβοήθηση στάθμευσης,
  • Ελεγχόμενη ανάρτηση 3 θέσεων (Κανονική, Άνετη και Σπορ)

Η γκάμα κινητήρων των νέων Peugeot 508 και 508 SW περιλαμβάνει δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις, νέα έκδοση 180 ίππων και έκδοση 225 ίππων, έκδοση βενζίνης 130 ίππων και έκδοση ντίζελ 130 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8.

Το κορυφαίων επιδόσεων 508 Peugeot Sport Engineered plug-in υβριδικό αποδίδει 360 ίππους και διαθέτει τετρακίνηση. Δείτε εδώ το video.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Top Safety Pick+ του IIHS στο Volvo XC90
Επόμενο άρθροΗ υποδομή φόρτισης στην ΕΕ υπολείπεται των αναγκών