Η κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού Autobest, που αποτελείται από 32 δημοσιογράφους από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, ανέδειξε το Dacia Spring ως το ευρωπαϊκό Best Buy Car of 2022.

Επικρατώντας άνετα του ανταγωνισμού, η κριτική επιτροπή επέλεξε το Dacia Spring, όχι απλά ως το καλύτερο, αλλά και ως το πιο προσιτό όχημα του διαγωνισμού.

Και αυτή αποτελεί μια πολύ σπουδαία πρωτιά, καθώς ο θεσμός του Autobest, στα 21 χρόνια παρουσίας του, αναδεικνύει για πρώτη φορά νικητή ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μετά το βραβείο Good Deal της περασμένης εβδομάδας, των Automobile Awards, αυτή η πρόσφατη διάκριση ανταμείβει το όραμα της Dacia για 100% ηλεκτρική κινητικότητα, ουσιώδη και προσβάσιμη σε όλους.

Μια αληθινή ιστορία επιτυχίας 100% Dacia και 100% ηλεκτρική

Το Dacia Spring κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου 2021 και κατέκτησε αμέσως το κοινό του με περισσότερες από 43.000 παραγγελίες. Το Spring καθιστά την αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση απλή και προσφέρει τα απαραίτητα στους πελάτες (πλοήγηση, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, αναπαραγωγή smartphone κ.λπ.) σε τιμή απαράμιλλη στην Ευρώπη.

Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες και με αποδοτικό και αξιόπιστο ηλεκτροκινητήρα, που εξασφαλίζει αυτονομία έως 305 χλμ. (σε αστικό κύκλο WLTP – 230 χλμ μικτού κύκλου WLTP).

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το βραβείο Autobest 2022. Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Dacia να προσφέρει πάντα στους πελάτες της αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Απλό και προσιτό σε όλους, το Spring είναι καλά εναρμονισμένο με την εποχή. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τα μέλη της κριτικής επιτροπής Autobest που μας ωθούν να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Denis Le Vot, CEO των μαρκών Dacia & Lada.

Εκτός από το βραβείο Best Buy Car of Europe 2022, το Dacia Spring πέτυχε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στο Ecobest Challenge 2021, που διοργάνωσε η Autobest τον Νοέμβριο και περιλάμβανε:

  • μετρημένη αυτονομία 221 χλμ μικτού κύκλου (πιστοποίηση WLTP 230 χλμ)
  • εναπομείνασα αυτονομία 31 χλμ με 0% απόθεμα ενέργειας στο ταμπλό
  • ενεργειακή απόδοση 8,25 χλμ/kWh, η καλύτερη τιμή μεταξύ των 15 οχημάτων που δοκιμάστηκαν.

 

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή 1 εκατομμυρίου οχημάτων Ford στην Κραϊόβα
Επόμενο άρθροΤο βελτιωμένο Mazda MX-5 του 2022