H Ford γιορτάζει την παραγωγή 1 εκατομμυρίου οχημάτων, στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης που διατηρεί η εταιρεία στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Την παραγωγή του 1 εκατομμυρίου συμπλήρωσε η κατασκευή ενός Ford Puma ST-Line σε χρώμα Desert Island Blue, το οποίο τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα EcoBoost 155 PS.

Η Ford έφτασε στο κατασκευαστικό αυτό ορόσημο 12 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου της οχήματος στη Ρουμανία το 2009. Παράγοντας αρχικά το επαγγελματικό Transit Connect, στην Κραϊόβα κατασκευάστηκαν επίσης τα καινοτόμα B-MAX MPV και EcoSport SUV, πριν την έναρξη παραγωγής του Ford Puma το 2019.

Νωρίτερα φέτος, η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος το 2023 στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 – αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μεγάλου όγκου παραγωγής που θα κατασκευαστεί στη Ρουμανία.

Η παραπάνω επένδυση θα προστεθεί στις υπάρχουσες, ανεβάζοντας το συνολικό τους ποσό σε σχεδόν 2 δισ. δολάρια από το 2008, όταν η Ford αγόρασε τη συγκεκριμένα μονάδα. Περισσότερα από 600 ρομπότ έχουν εγκατασταθεί για τη βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας των διαφόρων τμημάτων του εργοστασίου. Επίσης, αυτή τη στιγμή περίπου 6000 άτομα απασχολούνται στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Ρουμανία.

Να σημειωθεί πως η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 43000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και κοινοπραξίες και περίπου 55000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων (η Ford απασχολεί περίπου 186000 άτομα σε όλο τον κόσμο). Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 14 εγκαταστάσεις παραγωγής (10 πλήρους κυριότητας και τέσσερις μη συγχωνευμένων κοινοπραξιών).

Προηγούμενο άρθροΜε το Newbird η Nissan γιορτάζει 35 χρόνια στο Sunderland
Επόμενο άρθροΤο Spring νικητής του “Autobest-The Best Buy Car of 2022”