Το Remarketing Innovation Award 2023 στην AutoChat

Η βελγική startup AutoChat διακρίθηκε με το Remarketing Innovation Award 2023.

Η εταιρεία κέρδισε το βραβείο αυτό για την λειτουργία συνομιλίας AI (τεχνητής νοημοσύνης), που ονομάζεται AutoChat. Το Remarketing Innovation Award 2023 παρέλαβε ο Maarten Bekkers, ιδρυτής και CEO της AutoChat.

Η λειτουργία AutoChat απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής αυτοκινήτων και δημιουργεί διαδικτυακό chatbot που παρέχει εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις πελατών σε πραγματικό χρόνο.

Σε αντίθεση με τα κοινά chatbot, το AutoChat σχεδιάστηκε για να κατανοεί την ορολογία του αυτοκινήτου και τις ανησυχίες των πελατών. «Το AutoChat είναι κάτι παραπάνω από εικονικός βοηθός – είναι ειδικός αυτοκινήτων», αναφέρεται στην αίτηση της εταιρείας για το βραβείο. Η κριτική επιτροπή συμφώνησε και της απένειμε τον τίτλο του νικητή.

Το AutoChat είναι εργαλείο αυτό-εκμάθησης, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανότητα της πλατφόρμας να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες θα συνεχίσει να αυξάνεται, ενισχύοντας την αφοσίωση και την ικανοποίηση των πελατών. Το AutoChat άρχισε να αναπτύσσεται το 2019 και κυκλοφόρησε πιλοτικά στο Βέλγιο και την Ολλανδία το 2021. Η εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες επ’ αμοιβή εδώ και δύο χρόνια και έχει σχέδια να επεκταθεί σε άλλες χώρες: πρώτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά στις Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία – και άλλες διεθνείς αγορές, καθώς προκύπτουν σχετικές ευκαιρίες.

Η AutoChat αναπτύσσει επίσης το CoPilot, παραλλαγή του chatbot για ρεσεψιονίστ, προσωπικό του κέντρου επικοινωνίας πελατών και άλλους εργαζόμενους.

Το Remarketing Innovation Award ήταν ένα από τα τρία βραβεία που απονεμήθηκαν στα Fleet Europe Remarketing Awards, την τελετή που έκλεισε το Fleet Europe Remarketing Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα των Fleet Europe Days (22-23 Νοεμβρίου 2023) στη Λισαβόνα.

Προηγούμενο άρθροΟ Guillaume Pin European Fleet Procurement Manager
Επόμενο άρθροΣτην Lynk & Co το Remarketing Car Manufacturer 2023