Η IAA Mobility 2021 έδωσε την ευκαιρία στην CUPRA να παρουσιάσει το τελευταίο της πρότυπο αυτοκίνητο, το UrbanRebel. Το αυτοκίνητο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση προ των εγκαινίων του City Garage της μάρκας, στο Μόναχο.

Στην εκδήλωση, ο CEO της CUPRA, Wayne Griffiths, επανέλαβε τις ηλεκτρικές φιλοδοξίες της μάρκας: “Επιθυμούμε να καταστούμε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030. Εγκαινιάζουμε το CUPRA Born εφέτος και το CUPRA Tavascan το 2024. Το CUPRA UrbanRebel προκαλεί το κατεστημένο, φέρνοντας νέα συναισθήματα στη νέα ηλεκτρική εποχή ως ριζοσπαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που θα κυκλοφορήσει το 2025. Θα το λανσάρουμε πρώτα ως CUPRA και θα παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκ μέρους των πελατών και την ανάπτυξη της υποδομής στην Ευρώπη”.

Ριζοσπαστικοποίηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης

Το UrbanRebel περιγράφεται από την εταιρεία ως πρότυπο “ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης” ή “αστικό ηλεκτρικό”, αλλά δίνει επίσης την ευκαιρία για μια έκδοση ανοικτού δρόμου.

Η SEAT S.A. και το Volkswagen Group βρίσκονται πίσω από το πρότυπο. Η SEAT S.A. αναπτύσσει τα αυτοκίνητα, ενώ η Volkswagen διαχειρίζεται την πλατφόρμα και η CARIAD το λογισμικό. Η φιλοδοξία είναι να παράγονται περισσότερα από 500.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία για τις διάφορες μάρκες του Ομίλου από το 2025 και μετά.

Από την έναρξη λειτουργίας της πριν από τρία χρόνια, η CUPRA έχει πωλήσει πάνω από 100.000 μονάδες, εκ των οποίων τα δύο τρίτα αφορούν στο μοντέλο Formentor. Η μάρκα έχει δημιουργήσει ισχυρό αποτύπωμα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία και έχει επεκταθεί στο Μεξικό, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Ένας χώρος λιανικής στο κέντρο της πόλης για την CUPRA

Επιπλέον, η CUPRA επέλεξε το Μόναχο για το νεότερο City Garage της. Βρίσκεται στην Odeonsplatz, στο κέντρο της πόλης και διαθέτει χώρο λιανικής πώλησης για την εταιρεία. Προγραμματίζονται επίσης να ανοίξουν City Garage στο Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, τη Λισαβόνα, το Βερολίνο και το Σίδνεϊ, το 2022. Η εταιρεία παράγει επίσης το CUPRA Born, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στο εργοστάσιο Zwickau της Γερμανίας.

Το UrbanRebel, είναι το πιο ριζοσπαστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025.

Προηγούμενο άρθροPorsche Mission R, ένα μελλοντικό πρότυπο
Επόμενο άρθροΗ Tcheck λανσάρει νέο εργαλείο ελέγχου ζημιών