Η υπογραφή της συμφωνίας για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής οχημάτων στην Ινδονησία

Η Hyundai Motor εγκαθιστά το πρώτο της εργοστάσιο στην Ινδονησία. Στις 26 Νοεμβρίου υπέγραψε συμφωνία με την ινδονησιακή κυβέρνηση για την δημιουργία εργοστασίου κατασκευής οχημάτων στην Kota Deltamas, ανατολικά της Τζακάρτα.

Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, θα βρίσκεται σε μια έκταση 77,6 εκταρίων και αντιπροσωπεύει επένδυση περίπου 1,55 δισ. δολαρίων μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ανάπτυξης και λειτουργίας των προϊόντων.

Η απόφαση της Hyundai να επενδύσει στην Ινδονησία θα υποστηρίξει κυρίως την ανάπτυξή της σε νέες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη που θα επιτρέψει στην επιχείρηση να ανταπεξέλθει στην επιβράδυνση της ζήτησης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021 με ετήσια δυναμικότητα τις 150.000 μονάδες. Η πλήρης παραγωγική ικανότητα θα φτάσει περίπου τις 250.000 μονάδες ετησίως. Το νέο εργοστάσιο θα παράγει compact SUV μοντέλα, compact MPV και sedan για την αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η εταιρεία διερευνά επίσης την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ειδικά για την περιοχή ASEAN στο εργοστάσιο αυτό. Η Hyundai, μαζί με την αδελφή εταιρεία Kia Motors Corporation, στοχεύει να καταστήσει τον όμιλο Hyundai τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή EV στον κόσμο μέχρι το 2025.

Η Hyundai επιδιώκει την “καινοτόμο διαφοροποίηση” για να κερδίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή κατά παραγγελία (BTO) και την πολυκαναλική λιανική πώληση.

Στην επίσημη τελετή υπογραφής που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στο εργοστάσιο της Hyundai Motor στην Ulsan της Νότιας Κορέας, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Joko Widodo, ο Luhut Binsar Pandjaitan, Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων και Επενδύσεων της χώρας,  ο Airlangga Hartarto, Υπουργός Οικονομικών, ο Bahlil Lahadalia, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Συντονισμού Επενδύσεων (BKPM), ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group και ο Wonhee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Company.

Η Hyundai Motor λειτουργεί σήμερα εργοστάσια παραγωγής σε οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ινδίας. Το 2018 η Hyundai Motor και η Kia Motors πέτυχαν συνδυασμένες πωλήσεις περισσότερων από 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, καθιστώντας τον Όμιλο Hyundai την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Η προσθήκη της ινδονησιακής μονάδας επεκτείνει περαιτέρω το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του ομίλου, βελτιστοποιώντας την προσφορά της ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στη ζήτηση των πελατών της σε όλες τις ηπείρους.

Η Ινδονησία, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην περιοχή ASEAN, σημείωσε πέρυσι 1,15 εκατομμύρια μονάδες ετήσιες πωλήσεις και θεωρείται μια δυναμική αγορά αυτοκινήτων με μεγάλη ανάπτυξη, που ενισχύεται από μια σταθερή οικονομική ανάπτυξη 5% ετησίως. Οι βασικές χώρες της ASEAN, συμπεριλαμβανομένης της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας, του Βιετνάμ και της Σιγκαπούρης, αναμένεται να δημιουργήσουν μια αγορά αυτοκινήτων περίπου 4,49 εκατομμυρίων μονάδων το 2026, από 3,16 εκατομμύρια μονάδες το 2017.

Προηγούμενο άρθροAudi.Zukunft: Η συμφωνία με το Συμβούλιο Εργαζομένων
Επόμενο άρθροΝέο Renault Espace, πιο ραφινάτο και προηγμένο