Το νέο πολυτελές ηλεκτρικό SUV Audi e-tron, έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2019, με 408 ίππους ισχύος και πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να σταματά στους σταθμούς φόρτισης κατά την καθημερινή οδήγηση.

Με το συνδυασμό της ηλεκτροκίνησης και ενός άνετου, εκλεπτυσμένου εσωτερικού χώρου, το Audi e-tron δημιουργεί μια νέα εμπειρία κινητικότητας διευκολύνοντας τη ζωή του οδηγού σε πολλές περιπτώσεις. Το μεγάλο SUV συνδυάζει τον sport χαρακτήρα με την καθημερινή πρακτικότητα. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, σύμφωνα με την εταιρεία, μαζί με την ηλεκτρική τετρακίνηση, προσφέρουν εκπληκτική απόδοση και ευέλικτο χειρισμό. Η μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης είναι η βάση για επαρκή αυτονομία.

Το standard σύστημα φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με οικιακή πρίζα 230 volt είτε με τριφασική 400 volt. Το προαιρετικό σύστημα φόρτισης “connect” διπλασιάζει την ισχύ φόρτισης έως και 22 kW. Ενώ όλες οι διαδικασίες φόρτισης καθώς και η προθέρμανση/έναρξη λειτουργίας κλιματισμού μπορούν να ελεγχθούν μέσω του smartphone με την εφαρμογή myAudi.

Το Audi e-tron παρέχει χώρους και άνεση αντίστοιχη ενός συμβατικού, μεγάλου μοντέλου της μάρκας. Η πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή κρατά το εσωτερικό ακόμα πιο φωτεινό και εντείνει την αίσθηση της άνεσης και της ευρυχωρία.

Κομψές λεπτομέρειες, όπως ο χαρακτηριστικός φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ηλεκτρικό καπάκι φόρτισης, η έλλειψη εξατμίσεων και οι ραφές των καθισμάτων που θυμίζουν πλακέτα ηλεκτρικού κυκλώματος, μεταδίδουν το μήνυμα ότι το Audi e-tron είναι πλήρως ηλεκτρικό. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Audi e-tron είναι οι προαιρετικοί εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες.

Εδώ ο σχεδιασμός και η τεχνολογία συνδυάζονται: Ένα μεγάλο, κυρτό τόξο περιβάλλει το χυτό ταμπλό οργάνων με έντονες οριζόντιες γραμμές μέχρι τις πόρτες. Ενσωματώνει αρμονικά το κάλυμμα πάνω από το Audi virtual cockpit, του οποίου η κομψή οθόνη στέκεται οπτικά ελεύθερη στο χώρο, καθώς και τις οθόνες των προαιρετικών εικονικών εξωτερικών καθρεφτών. Δύο πλαϊνές κάμερες, έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου «κανονικά» βρίσκονται οι εξωτερικοί καθρέπτες, οι οποίες προβάλουν οτιδήποτε συμβαίνει στα πλάγια του αυτοκινήτου στις δύο οθόνες αφής, που είναι τοποθετημένες στα εσωτερικά πλαϊνά των εμπρόσθιων θυρών.

Το σύστημα πλοήγησης κάνει έξυπνες προτάσεις προορισμού με βάση προηγούμενες διαδρομές – έτσι, κάθε ραντεβού στέφεται με επιτυχία.

Picture copyright: AUDI AG

Προηγούμενο άρθροΟ CEO της Volvo θα παραμένει στη θέση του μέχρι το 2022
Επόμενο άρθροΤο Skoda Octavia Combi G-Tec προσφέρει 480 χλμ. με CNG