Το νέο Skoda Scala είναι ο επερχόμενος αντικαταστάτης του Skoda Rapid που θα ξεκινήσει να διατίθεται στις αγορές το 2019.

Το νέο Skoda Scala, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου VW, θα υιοθετεί εν πολλοίς τη σιλουέτα του πρωτοτύπου Vision RS που εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Με το Skoda Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην compact γκάμα της μάρκας. Αυτό είναι κάτι τελείως καινούριο που θέτει τα στάνταρ στο τομέα της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της σχεδίασης στην κατηγορία του «Με το Skoda Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην compact γκάμα της μάρκας. Αυτή είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη που θέτει τα πρότυπα στην κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, την ασφάλεια και το σχεδιασμό», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Bernhard Maier.

Το νέο Scala θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου ενώ θα υπάρχει και υβριδικό μοντέλο, που θα αποτελείται από τον γνωστό 1.5 TSI κινητήρα του VW Group, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Η συνδυαστική  ισχύς του «πακέτου», τα οποίο συνεργάζεται με DSG κιβώτιο και διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (EV, Sport και Normal) περιορίζεται στους 245 ίππους εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 70 χλμ.

Θα είναι επίσης το πρώτο Skoda που θα αναγράφει το όνομα της μάρκας με μεμονωμένα γράμματα αντί για το συνηθισμένο λογότυπο στο πίσω μέρος.

Προηγούμενο άρθροΟ Frank Damoutte επικεφαλής Εταιρικών Πωλήσεων της FCA
Επόμενο άρθροΟ ρύπος στα “καθαρά” ηλεκτρικά οχήματα βρίσκεται κάτω από το καπώ;