Το ολοκαίνουργιο Peugeot 208R2, ο διάδοχος του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου ράλι στην ιστορία της Peugeot Sport, καθώς και το καλύτερο σε πωλήσεις στην κατηγορία – το σημερινό Peugeot 208 R2 – κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην περιοχή Vosges της Γαλλίας, καθώς εισέρχεται στη δυναμική φάση των δοκιμών. Το νέο Peugeot 208R2 βασίζεται στο τελευταίο Peugeot 208, που παρουσιάσθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στην Ελβετία, τον περασμένο μήνα και φοράει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα PureTech 1,2 λίτρων, που το καθιστά κατάλληλο για τους κανονισμούς της FIA R2C.

  • Οι μηχανικοί της Peugeot Sport εργάζονται σε αυτό το εντελώς νέο αυτοκίνητο από το καλοκαίρι του περασμένου έτους. Με βάση το τελευταίο Peugeot 208 που παρουσιάστηκε στη Γενεύη στις αρχές Μαρτίου, το νέο 208 R2 εκμεταλλεύεται όλες τις τεχνικές και αισθητικές εξελίξεις που χαρακτηρίζουν το όχημα.
  • Το νέο Peugeot 208R2 έχει βαριά κληρονομιά, καθώς αντικαθιστά το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο ράλι που κατασκεύασε ποτέ η Peugeot και το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην κατηγορία, με περισσότερα από 450 αντίτυπα. Οι μηχανικοί της Peugeot Sport έλαβαν σαφείς οδηγίες: να δημιουργήσουν ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο, ευχάριστο στην οδήγηση, αλλά και συμφέρον ως προς το λειτουργικό κόστος που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Η τεράστια εμπειρία που συσσωρεύθηκε από την Peugeot Sport με την πάροδο των ετών και τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών δείχνει ότι οι στόχοι αυτοί έχουν ήδη επιτευχθεί.
  • Το νέο Peugeot 208R2 είναι εξοπλισμένο με τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων, που χρησιμοποιεί τεχνολογία PureTech. Αυτός ο κινητήρας είναι ιδιαίτερα ισχυρός και έχει προσαρμοσθεί από τους μηχανικούς της Peugeot Sport για αγώνες, με την προσθήκη ενός μεγαλύτερο υπερσυμπιεστού, ενός συστήματος σπορ διαχείρισης κινητήρα και ενός νέου κιβωτίου ταχυτήτων. Το σύνολο περιλαμβάνεται στη νέα πλατφόρμα CMP – μια πλατφόρμα κοινή σε όλα τα αυτοκίνητα κατηγορίας Β της PSA – που προσφέρει μειωμένο βάρος και βελτιωμένη δυναμική για πιο σπορ απόδοση.

Ο στόχος είναι να παραδοθούν τα πρώτα αυτοκίνητα εγκαίρως για την περίοδο του 2020.

Ο Bruno Famin, επικεφαλής της Peugeot Sport, δήλωσε: “Είμαι πολύ ευτυχής με τις πρώτες δοκιμές του τελευταίου αυτοκινήτου της Peugeot Sport: το νέο Peugeot 208R2. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για μας, καθώς οι πελάτες είναι, περισσότερο από ποτέ, το βασικό σημείο εστίασης της δραστηριότητάς μας. Με το νέο Peugeot 208R2, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ανταγωνιστικό και αξιόπιστο αυτοκίνητο, πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, με ελάχιστο κόστος λειτουργίας: δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η συνταγή της επιτυχίας στο R2! Η βελτίωση προέρχεται κυρίως από τον νέο κινητήρα turbo PureTech 1.2 λίτρων, ο οποίος προσφέρει σημαντική αύξηση της απόδοσης. Τώρα η δοκιμαστική φάση είναι σε εξέλιξη και αποτελεί βασικό βήμα. Ο στόχος μέσα στους επόμενους μήνες είναι να βασισθούμε σε αυτό και να αποκομίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία και δεδομένα, μέσω μιας σειράς άλλων δοκιμών, σε κάθε είδους επιφάνειες κύλισης και υπό διάφορες συνθήκες. Αυτό θα μας επιτρέψει να καθορίσουμε και στη συνέχεια να επιβεβαιώσουμε τις τελικές τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την περίοδο του 2020!”

 

Προηγούμενο άρθροΗ Lab Box προσθέτει την CarASAP στο χαρτοφυλάκιό της
Επόμενο άρθροΕΛΙΝΟΙΛ: Λειτουργεί το πρώτο πρατήριο Φυσικού Αερίου