To πολυαναμενόμενο νέο Land Rover Defender παρουσιάσθηκε τελικά στη Φρανκφούρτη, πολλά χρόνια μετά την απόσυρση αυτού που πολλοί θεωρούν ως αντιπροσωπευτικό του “βρετανικού” στυλ και του “εκτός δρόμου”.

Όταν το παλιό Defender αποσύρθηκε το 2016, η Land Rover ήλπιζε να παρουσιάσει μια νέα έκδοση σύντομα. Αποδείχθηκε ότι ήταν πιο δύσκολο να αντικατασταθεί αυτό που αντιπροσώπευε ουσιαστικά το είδωλο του brand και μάλιστα την εικόνα του εκτός δρόμου.

Τώρα, το νέο Defender είναι έτοιμο και μπορεί ήδη να παραγγελθεί. Όπως και με την προηγούμενη γενιά, θα είναι διαθέσιμο ως πεντάθυρο (“110”) ή τρίθυρο (“90”). Ένα τρίτο μοντέλο θα προστεθεί επίσης στη σειρά, το 130 με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Το Defender διατηρεί το κυβικό σχήμα του, αλλά έχει πλήρως αναμορφωθεί και επανασχεδιαστεί. Μη περιμένετε πως θα είναι το ίδιο σπαρτιατικό (λιτό) όχημα, όπως παλιά. Η Land Rover το έχει σαφώς αναβαθμίσει και περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που προσδοκούν οι οδηγοί Land Rover από ένα όχημα.

Η Land Rover ισχυρίζεται πως το νέο Defender είναι τουλάχιστον εξίσου ικανό εκτός δρόμου, όσο και η προηγούμενη έκδοση. Το All Wheel Drive, με κιβώτιο δύο ταχυτήτων, το Electronic Active Differential και μια μεγαλύτερη οικογένεια ελαστικών καθιστούν το Defender το πιο ικανό Land Rover, όπως λένε.

Προηγούμενο άρθροΑποκαλύφθηκε το Nissan GT-R NISMO GT500 για το 2020
Επόμενο άρθροTo Jeep Compass ανεβάζει σε νέο επίπεδο το 4×4