Το ολοκαίνουργιο Ford Focus ST – που αναπτύχθηκε από την Ford Performance – βασίζεται στην κορυφαία δυναμική οδήγησης της τέταρτης γενιάς του μοντέλου. Κομψό, άνετο, πρακτικό και οικογενειακό, το hatchback αυτό κατασκευάστηκε για υψηλές επιδόσεις. Διαθέτει νέο, πιο ισχυρό κινητήρα, σπορ ανάρτηση ST και πιο έξυπνη τεχνολογία για να είναι πάντα συνδεδεμένο.

Ο βενζινοκινητήρας EcoBoost 2,3 λίτρων αναμένεται να παράγει εντυπωσιακή ροπή στρέψης 420 Nm και ισχύ 280 PS. Έτσι, μπορεί να φτάσει από τα 0 στα 62 mph σε 6 δευτερόλεπτα. Η νέα, ρυθμιζόμενη με ακρίβεια ανάρτηση επιτρέπει την αίσθηση του οδοστρώματος παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο.

Στο εσωτερικό με τα καθίσματα RECARO Performance, διαθέτει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών. Το μόντεμ FordPass Connect παρέχει σε πραγματικό χρόνο ενημερωμένες πληροφορίες για την κυκλοφορία, ειδοποιήσεις για την κατάσταση του οχήματος ενώ επιτρέπει το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα εξ αποστάσεως. Διαθέτει, ακόμα ηχοσύστημα B&O 675-watt με 10 ηχεία.

Για πρώτη φορά, το νέο Ford Focus ST διαθέτει ηλεκτρονικό διαφορικό. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης και την επίτευξη βελτιωμένων επιδόσεων και σταθερότητας. Το σύστημα αναλύει συνεχώς την ταχύτητα, τη γωνία και τις συνθήκες του δρόμου και στη συνέχεια στέλνει αυτόματα τη ροπή στρέψης όπου χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι ο τροχός με την μεγαλύτερη πρόσφυση δέχεται την μεγαλύτερη ισχύ, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο έλεγχος και η ισχύς όταν αλλάζει λωρίδα, σε απαιτητικό οδόστρωμα ή όταν επιταχύνει στις στροφές.

Προηγούμενο άρθροΑνάπτυξη για την ALD από την ιδιωτική μίσθωση και τις συμπράξεις
Επόμενο άρθροH Mitsubishi Motors στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης