Το EQE SUV της Mercedes-Benz είναι η παραλλαγή πολλαπλών χρήσεων του Executive Saloon EQE, στο οποίο η υψηλή τεχνολογία και η πολυτέλεια συναντούν την ευελιξία.

Όπως και το τελευταίο, διατίθεται με τις ουσιαστικές καινοτομίες του EQS και ταυτόχρονα είναι πιο δυναμικό από το EQS SUV. Το EQE SUV είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του. Ωστόσο, είναι πιο συμπαγές από το EQE Saloon και, στα 3030 χιλιοστά, έχει μεταξόνιο που είναι εννέα χιλιοστά μικρότερο. Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4863/1940/1686 χιλιοστά (μήκος/πλάτος/ύψος). Ως το τέταρτο μοντέλο μετά τα δύο EQS και EQE Sedan καθώς και το EQS SUV, το EQE SUV χρησιμοποιεί τη νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα.

Αυτονομία άνω των 590 χιλιομέτρων (WLTP)

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας απαρτίζεται από δυο ηλεκτρικούς κινητήρες. Ένας βρίσκεται στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, παρέχοντας και την τετρακίνηση. Η ιδέα της σπονδυλωτής κίνησης επιτρέπει στο EQE SUV να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μέγιστων συνολικών αποδόσεων από 180 kW έως 300 kW. Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων. Στο νέο SUV, η μπαταρία ιόντων λιθίου αποτελείται από δέκα μονάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης μπαταριών, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά, μπορεί να ενημερωθεί ασύρματα (OTA).

Εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης

Η τρέχουσα γενιά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες. Ο γενικός στάνταρ εξοπλισμός του EQE SUV περιλαμβάνει Υποστήριξη Προσοχής, Σύστημα υποβοήθησης πέδησης, Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας και Υποβοήθηση τήρησης ορίου ταχύτητας. Η κατάσταση και η δραστηριότητα των συστημάτων εμφανίζονται στην οθόνη. Περαιτέρω επιλογές είναι διαθέσιμες.

Το EQE SUV, διαθέτει εξελιγμένη θερμική αρχιτεκτονική με αντλία θερμότητας στάνταρ. Αυτό κάνει το σύστημα να λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά, μειώνει δραστικά την κατανάλωση ενέργειας της μπαταρίας για το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας έτσι την εμβέλεια. Μια άλλη αποτελεσματική λειτουργία είναι ο έλεγχος κλιματισμού πριν την είσοδο των επιβατών στη καμπίνα. Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMATIC με δύο κλιματικές ζώνες τοποθετείται στάνταρ, ενώ το THERMOTRONIC με τέσσερις ζώνες διατίθεται προαιρετικά.

Προηγούμενο άρθροH DS του Fantomas στο Μουσείο Αυτοκινήτου της Γαλλίας
Επόμενο άρθροΡεκόρ κατέγραψε στις παραδόσεις της η Tesla