All-Electric Ford Mustang Mach-E

Τα ηλεκτρικά crossover κατηγορίας D είναι ακόμα σπάνια, αλλά αυτό θα αλλάξει το 2020. Η Audi θα φέρει το Q4 e-tron, η BMW το iX3, η Tesla το Model Y και η Ford το Mustang Mach-E. Δεν πρόκειται για κουπέ ή convertible, αλλά για ένα κομψό πεντάθυρο σπορ SUV με ηλεκτρική ιπποδύναμη.

Για πρώτη φορά σε 55 χρόνια, η Ford επεκτείνει την οικογένεια των Mustang, φέρνοντας το διάσημο πόνι στην ηλεκτρική εποχή με το Mustang Mach-E.

Έξυπνο μάρκετινγκ

Η Ford του έδωσε το όνομα του θρυλικού μοντέλου με την ελπίδα πως η φήμη του θα κεντρίσει όσους αναζητούν ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας. Όμως, δεν είναι ένα οποιοδήποτε BEV. Το στάνταρ μοντέλο αποδίδει 337 ίππους στον πίσω άξονα, ενώ η έκδοση GT διαθέτει άλλον έναν ηλεκτρικό κινητήρα μεταξύ των εμπρόσθιων τροχών αποδίδοντας συνολική ισχύ 465 ίππων.

600 χλμ εμβέλειας

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η ηλεκτρική εμβέλεια του Mustang Mach-E. Η Ford ανακοίνωσε εμβέλεια 600 χιλιομέτρων WLTP με τη μπαταρία των 98,8 kW. Το στάνταρ πακέτο διαθέτει 75,7kWh και αποδίδει περίπου 450χλμ.

Ο ενσωματωμένος φορτιστής μπορεί να δεχθεί μονοφασικό και τριφασικό AC προς επιτάχυνση της διαδικασίας φόρτισης. Σε έναν ταχυφορτιστή 150kW DC, το e-Mustang φέρεται ικανό να φορτισθεί από 10% σε 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.

All-Electric Ford Mustang Mach-E

Λίγο από Tesla

Το ρύγχος αυτού του νέου Mustang μπορεί να θυμίζει έναν συγκεκριμένο καλιφορνέζο κατασκευαστή EV, αλλά το εσωτερικό μοιάζει σαν να έχει αντιγράψει η Ford το ταμπλό του Model 3, με την τεράστια επιφάνεια κάθετης οθόνης, προσθέτοντας κάποιον επιπλέον εξοπλισμό. Τουλάχιστον η Ford είχε την καλή ιδέα να προσθέσει μια οθόνη οδηγού πάνω από το τιμόνι, για βασικές πληροφορίες οδήγησης.

Το σύστημα ψυχαγωγίας εγκαινιάζει την τέταρτη γενιά της πλατφόρμας Sync της Ford και διατίθεται με έναν εικονικό βοηθό (Hey, Ford). Αν είναι παρόμοιο με το σύστημα της Tesla, θα πρέπει να είναι διαισθητικό στη χρήση – όπως ένα iPad.

Από 40.000 ευρώ

Το Mustang Mach-E θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τα τέλη του επόμενου έτους. Οι τιμές ξεκινούν περίπου από 40.000 ευρώ προ ΦΠΑ, καθιστώντας το ελκυστικό. Η Ford δέχεται online κρατήσεις με δυνατότητα επιστροφής προκαταβολής. Πρόκειται για μια νέα τάση στην κατηγορία των EV;

“Το Mustang Mach-E είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά οχήματα που η Ford έχει παρουσιάσει ποτέ”, δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης. “Αυτό το ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι μοναδικό, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένα Mustang και έρχεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για τους πελάτες στην Ευρώπη”.

Δείτε εδώ σχετικό video.

Προηγούμενο άρθροAudi e-tron Sportback – ένα ηλεκτρικό Coupé SUV!
Επόμενο άρθροLA Auto Show: Όχι μόνο disruptors