Το Lynk & Co 01 compact SUV έρχεται στην Ευρώπη. Θα διατίθεται στην αγορά, αλλά οι Ευρωπαίοι μπορούν επίσης να εγγραφούν συνδρομητές με 500 ευρώ το μήνα. Αυτό το κόστος μπορεί να μειωθεί με διαμοιρασμό των οχημάτων μέσω της εφαρμογής Lynk & Co.

Το Lynk & Co 01 διατίθεται στην Κίνα από το 2017, αλλά έχει αναβαθμιστεί για την ευρωπαϊκή αγορά. Το εμπρόσθιο τμήμα του έχει επανασχεδιαστεί, διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο εσωτερικό και το πλαίσιο έχει ρυθμιστεί για ευρωπαϊκούς δρόμους. Το 01 έχει επίσης τροποποιηθεί ώστε να πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι το Lynk & Co 01 έχει τις ίδιες βάσεις με το Volvo XC40, καθώς και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον όμιλο Geely Zhejiang Holdings.

Το 01 θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά με υβριδικούς κινητήρες. Ο plug-in υβριδικός βενζινοκινητήρας 180 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 75 ίππων υπόσχεται ηλεκτρική εμβέλεια περίπου 70 χλμ. Η αμιγώς υβριδική παραλλαγή συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 143 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 50 ίππων.

Η Lynk & Co στοιχηματίζει προωθώντας ένα συνδρομητικό μοντέλο. Τα αποτελέσματα άλλων συνδρομητικών υπηρεσιών αυτοκινήτων είναι ανάμικτα μέχρι στιγμής, με τη Mercedes-Benz να διακόπτει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Η Cadillac έπραξε το ίδιο νωρίτερα και η GM έκλεισε την επιχείρησή της Maven carsharing νωρίτερα φέτος.

Οι επιλογές του 01 είναι περιορισμένες σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των παραδόσεων. Τα εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις δύο επιλογές κινητήρων και το αυτοκίνητό τους να είναι χρώματος σκούρου μπλε ή μαύρου.

Οι τιμές αγοράς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Η συνδρομή, στην τιμή των 500 ευρώ το μήνα, έχει μέγιστο όριο 15.000 χλμ το χρόνο.

Το εσωτερικό διαθέτει όλη την τεχνολογία που επιθυμούν οι οδηγοί, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου tablet στην κεντρική κονσόλα.

Η Lynk & Co θα λειτουργήσει με λέσχες, δηλαδή καταστήματα λιανικής όπου οι εν δυνάμει οδηγοί μπορούν να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και το όχημα. Ωστόσο, οι περισσότερες συναλλαγές αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Τα οχήματα θα εξυπηρετούνται μέσω του δικτύου Volvo.

Μέχρι στιγμής, η Lynk & Co σκοπεύει να κυκλοφορήσει μόνον το 01 στην Ευρώπη, αν και η εταιρεία προσφέρει επίσης στην κινεζική αγορά ένα 02 coupe-style SUV και ένα 03 saloon.

Η εγγραφή θα είναι δυνατή από τα τέλη Οκτωβρίου και τα πρώτα οχήματα θα διατεθούν την άνοιξη του 2021.

Φωτογραφία: Lynk & Co

Προηγούμενο άρθροΆνω των 700 ηλεκτρικών βαν για την DPD
Επόμενο άρθροTo νέo Renault Arkana στην Ευρώπη