Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του smart #1 που παρουσίασε το επαναστατικό μοντέλο στο κοινό για πρώτη φορά, η smart παραδίδει το #1 στην κυκλοφορία.

Έχοντας ξεκινήσει το πρώτο πρόγραμμα δοκιμών EV πριν από 15 χρόνια, η smart συνδυάζει την διακριτή τεχνογνωσία της ηλεκτρικής κινητικότητας με την πρωτοποριακή premium σχεδίαση της Mercedes-Benz και την προηγμένη μηχανική της πλατφόρμας SEA της Geely, για να προσφέρει κινητικότητα επόμενης γενιάς.

«Το smart #1 είναι το πρώτο των νέων αυτοκινήτων της μάρκας που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες θα βιώσουν την κινητικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Έτοιμο για το Αστικό Περιβάλλον

Το #1 συνεχίζει την παράδοση της smart με εξαιρετική αξιοποίηση χώρου και πρωτοποριακή προσέγγιση αστικής μετακίνησης. Με μήκος 4,27 μέτρα, προσφέρει εξαιρετικό χώρο και ευελιξία με συμπαγές συνολικό αποτύπωμα. Ιδανικά προσαρμοσμένο στο αστικό περιβάλλον, καλύπτει εξίσου μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων χωρίς πρόβλημα, με αυτονομία έως και 439 χλμ, εύκολες λύσεις φόρτισης και ικανότητα φόρτισης DC 150 kW. Σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό συνδεσιμότητας, το smart #1 προσφέρει εξαιρετική λύση μετακίνησης.

Ευέλικτο όσο και οι χρήστες του

Σύμφωνα με την προσαρμόσιμη, οδηγοκεντρική εμπειρία χρήστη, το smart #1 θα διαθέτει ποικιλία μοντέλων ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες και την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του. Εκτός από την άρτια εξοπλισμένη βασική έκδοση που παρουσιάστηκε φέτος στην παγκόσμια πρεμιέρα, το smart #1 θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις: Pro+, Premium και BRABUS.

Ο Dirk Adelmann, CEO της smart Europe, δήλωσε: «Το smart #1 ξεκινά επιτέλους το ταξίδι του ως αναπόσπαστο μέρος της βιώσιμης μελλοντικής κινητικότητας. Με την επικείμενη έναρξη των προπαραγγελιών, η απευθείας προσέγγισή μας με τον πελάτη καθίσταται επίσης ζωντανή. Τώρα οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν την έκδοση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα την χρησιμοποιούν. Ανυπομονούμε να βιώσουμε τον θετικό αντίκτυπο που θα έχουμε στον κλάδο γενικότερα και ειδικά στην καθημερινότητα των πελατών μας».

Οι προπαραγγελίες αριστεροτίμονων αυτοκινήτων για τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στις αρχές του 2023. Για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι προπαραγγελίες της βασικής έκδοσης θα είναι δυνατές από τον Ιανουάριο και περιορίζονται στα 100 αυτοκίνητα. Οι προπαραγγελίες για τα μοντέλα Pro+, Premium και BRABUS θα ξεκινήσουν το 2ο τρίμηνο 2023 και οι πρώτες παραδόσεις προβλέπονται το 3ο τρίμηνο.

Ο Yifeng Tan, Επικεφαλής Connected Cars and Products της smart Europe, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα πετύχαμε με το smart #1. Ακόμα και το βασικό μοντέλο προσφέρει εκτεταμένο πακέτο εξοπλισμού που κανονικά διατίθεται σε πολυτελή αυτοκίνητα. Με την ποικιλία μοντέλων μας, έχουμε φροντίσει να διατίθεται ο εξοπλισμός μας σε πολύ ελκυστικά πακέτα εξαιρετικών προδιαγραφών και η δυνατότητα των ιδιοκτητών να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο στο προσωπικό τους γούστο και τρόπο ζωής».

Εκτός από τον εξοπλισμό της σειράς Pro+, όπως η εκτενής γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, στερεοσκοπικής κάμερας 360 μοιρών, έξυπνης φωνητικής υποστήριξης, προβολέων LED και ηλεκτρικής θύρας του χώρου αποσκευών, η σειρά Premium προσφέρει ηχοσύστημα Beats, Head-Up Display (HUD), προβολείς CyberSparks+ LED Matrix και Automatic Parking Assist. Το #1 BRABUS θα αποκτήσει τετρακίνηση.

Το επόμενο κεφάλαιο του smart x BRABUS

Το #1, ανοίγει εντελώς νέους ορίζοντες για την smart και την BRABUS, προωθώντας την συνεργασία τους στο επόμενο επίπεδο. Το smart #1 BRABUS σηματοδοτεί την πλήρη ενσωμάτωση της μοναδικότητας BRABUS στη γκάμα προϊόντων της smart και το καθιστά προσβάσιμο σε περισσότερους χρήστες.

Εκτός από τη δυναμική του εμφάνιση, οι επιδόσεις του smart #1 BRABUS αναβαθμίζονται. Η στάνταρ ισχύς των 200 kW αυξάνεται στα 315 kW, ενώ η ροπή αυξάνεται από 343 Nm σε 543 Nm, με τετρακίνηση για καλύτερη πρόσφυση και επιτάχυνση. Σε συνδυασμό με την ειδικά βαθμονομημένη λειτουργία οδήγησης BRABUS, επιτυγχάνεται πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης και απελευθερώνονται οι δυνατότητες του αυτοκινήτου για εξαιρετικές επιδόσεις 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

 

Προηγούμενο άρθροH Stellantis προωθεί την καινοτομία
Επόμενο άρθροCitroën Oli, ένα εντυπωσιακό και τολμηρό πρότυπο