Το ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, Jaguar I-PACE, κέρδισε το Βραβείο ως Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, για το 2019, ξεχωρίζοντας έναντι των ανταγωνιστών του.

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα (EV) της βρετανικής μάρκας κέρδισε τις περισσότερες ψήφους από μια ομάδα 14 έμπειρων δημοσιογράφων που οδήγησαν 59 αυτοκίνητα σε μια σειρά συγκριτικών δοκιμών. Ξεχώρισαν τον πρωτοποριακό συνδυασμό της δυναμικής της οδήγησης, της απόδοσης και του στυλ του I-PACE.

Ο Jens Meiners, μέλος και εκπρόσωπος της Κριτικής Επιτροπής Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, δήλωσε: “Το Jaguar I-PACE δεν είναι μόνο το πρώτο premium ηλεκτρικό όχημα καταξιωμένου κατασκευαστή, αλλά συνδυάζει με πρωτοποριακό τρόπο τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής του”.

“Η απόδοσή του είναι εντυπωσιακή ενώ ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό και την πρακτικότητά του. Γι ‘αυτόν τον λόγο το I-PACE ήταν τελικά ο νικητής έναντι τόσο ισχυρών ανταγωνιστών”.

Το βρετανικό ηλεκτρικό όχημα έφτασε στην κορυφή της λίστας των πέντε επικρατέστερων αυτοκινήτων κερδίζοντας την πρώτη θέση. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τον σχεδιασμό, την απόδοση, την οδήγηση, το σύστημα αναρτήσεων (ride handling), τη μελλοντική βιωσιμότητα και τη γενική καταλληλότητα κάθε μοντέλου στον δρόμο και στην πίστα Bilster Berg.

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο καθηγητής Δρ. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το Jaguar I-PACE. Η απόκτηση ενός τέτοιου βραβείου στην πατρίδα των κορυφαίων επώνυμων αυτοκινήτων είναι ανεκτίμητη”.

Το I-PACE είναι επίσης υποψήφιο για το Παγκόσμιο Βραβείο Αυτοκινήτου της Γυναίκας, μαζί με το «αδελφό» του μοντέλο, το E-PACE SUV υψηλής απόδοσης. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 12 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan ξεκινά την παραγωγή του νέου X-Trail στη Ρωσία
Επόμενο άρθροΗ Kosmocar-Audi χρυσή χορηγός στην 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο