2021 Honda HR-V e:HEV

Το Honda HR-V 2021 προσφέρει εξαιρετική υβριδική απόδοση, κορυφαία ευρυχωρία και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

  • Αποδοτικό και βελτιωμένο σύστημα κίνησης υπόσχεται μία μοναδική οδηγική εμπειρία
  • Κομψό σχήμα coupe-SUV με καθαρή, σύγχρονη σχεδίαση
  • Κορυφαία ευρυχωρία στην κατηγορία, με ένα ευπροσάρμοστο και άνετο εσωτερικό
  • Ενσωματωμένη τεχνολογία υποστηρίζει την επόμενη γενιά συστημάτων infotainment και συνδεσιμότητας
  • Αναβαθμίσεις στην ανάρτηση προσφέρουν μία δυναμική οδηγική εμπειρία
  • Ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας

Το νέο HR-V προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία με άμεση απόκριση και εξαιρετική απόδοση χάρη στο ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda με δύο ηλεκτροκινητήρες (στάνταρ για πρώτη φορά στο HR-V). Η επόμενη γενιά του δημοφιλούς compact SUV της μάρκας διακρίνεται για την ευρυχωρία, την άνεση και τη χρηστικότητά της, ενώ αξιοσημείωτα είναι τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και η τεχνολογική εξέλιξη. Όλα πλαισιώνονται από ένα τολμηρό και κομψό σχήμα εμπνευσμένο από μοντέλο coupe.

Το νέο HR-V, που θα διατίθεται στην Ευρώπη από τα τέλη του 2021, είναι το επόμενο μοντέλο με το ‘διακριτικό’ e:HEV (hybrid electric vehicle) στην προϊοντική οικογένεια της Honda, μετά το ανανεωμένο CR-V και το νέο Jazz που κυκλοφόρησε το 2020. Συνεχίζοντας με επιτυχία τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης, η Honda πλησιάζει περισσότερο στο στόχο της να εξηλεκτρίσει όλα τα Ευρωπαϊκά mainstream μοντέλα της μέχρι το 2022.

Η επόμενη γενιά του αποκλειστικά υβριδικού HR-V είναι το αποτέλεσμα εκτενούς ανάλυσης των τάσεων των σύγχρονων καταναλωτών. Αφού ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι δραστήριοι, συνδεδεμένοι άνθρωποι του σήμερα εντοπίζουν και επιλέγουν προϊόντα υψηλής αξίας, η Honda δημιούργησε το HR-V, όχι απλά ως ένα νέο συμπαγές SUV, αλλά ως ένα καταναλωτικό προϊόν που θα προσελκύει τον πελάτη μέσω της υψηλής αισθητικής, της λειτουργικότητας και της πρακτικότητάς του.

Ο Yoshitomo Ihashi, 2GN Large Project Leader, δήλωσε: «Οργανώσαμε ομαδικές συζητήσεις με άτομα διαφορετικής προέλευσης, ειδικότητας, ηλικίας και φύλου. Αυτό μας βοήθησε να προσθέσουμε στοιχεία που θα προσφέρουν απόλαυση και χαρά σε όλους τους επιβάτες. Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε, όχι να καταπιέσουμε, την ατομικότητα των πελατών και να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που υποστηρίζει το αγαπημένο τους στυλ ζωής.»

Εφαρμόζοντας το μότο ‘Amp up your life’, οι μηχανικοί της Honda εστίασαν στην υποστήριξη ενός ενεργού και δραστήριου lifestyle σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εξέλιξης του νέου HR-V. Απώτερος σκοπός ήταν να μπορούν οι πελάτες να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα με τα αυτοκίνητά τους, τα οποία θα τους ενισχύουν και θα τους βοηθούν στην καθημερινότητά τους.

Το νέο HR-V υιοθετεί ένα σύγχρονο coupe-SUV αμάξωμα που σε κατακτά με τη σχεδιαστική του απλότητα, ενώ το εξαιρετικά ευρύχωρο και ευπροσάρμοστο εσωτερικό είναι πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο άνετο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άριστη ενσωμάτωση του συστήματος κίνησης της Honda και στην κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ. Το αποτέλεσμα είναι μία κορυφαία ευρυχωρία για την κατηγορία, και ασυναγώνιστη ευελιξία, χάρη στα ευπροσάρμοστα καθίσματα Magic Seats που προσφέρουν δύο δυνατότητες αναδίπλωσης (επίπεδη ή όρθια διάταξη), ανάλογα με τις απαιτήσεις φόρτωσης.

Όπως το εξωτερικό, έτσι και το ευρύχωρο εσωτερικό αποπνέει έντονα την αίσθηση στιβαρότητας ενός premium SUV, μέσα από τη χρήση μοντέρνων υφασμάτων και ποιοτικών υλικών. Η σύγχρονη, μινιμαλιστική αισθητική, που ξεκινά από την οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων, είναι αποτέλεσμα της απέριττης φιλοσοφίας του εσωτερικού και του ταμπλό, όπου το κάθε στοιχείο είναι μελετημένο και εργονομικά τοποθετημένο. Η αίσθηση ευεξίας και ευρυχωρίας επιτείνεται με ένα νέο σύστημα διάχυσης αέρα (air diffusion system) που καθοδηγεί τη ροή φρέσκου αέρα δίπλα και πάνω από τους επιβάτες, μέσω μοναδικών αεραγωγών σχήματος L στις πάνω γωνίες του ταμπλό.

Απρόσκοπτη και διαισθητική πρόσβαση σε λειτουργίες συνδεσιμότητας και εφαρμογές (apps), που εισάγουν ένα νέο επίπεδο τεχνολογία στο compact SUV της Honda, παρέχεται μέσω της οθόνης αφής ή με φωνητικές εντολές.

Διαθέτοντας το πιο ολοκληρωμένο πακέτο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία, το Honda HR-V εφοδιάζεται με τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της Honda σχεδιασμένες για μία ευκολότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.

Προηγούμενο άρθροTimeless Japanese Futurism, διαχρονική τέχνη στο Nissan Ariya
Επόμενο άρθροΗ ALD Automotive εξαγοράζει την γερμανική Fleetpool