Η ALD Automotive εξαγοράζει την γερμανική εταιρεία Fleetpool για ανάπτυξη ψηφιακών συνδρομητικών υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Η ALD υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς του Fleetpool Group, κορυφαίας γερμανικής εταιρείας συνδρομών αυτοκινήτου, με χαρτοφυλάκιο περίπου 10.000 οχημάτων. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην ALD να αναπτύξει άμεσα υπηρεσίες ψηφιακής συνδρομής αυτοκινήτου για συνεργάτες, εργαζόμενους και ιδιώτες και θα επεκτείνει την εμπορική της εμβέλεια λύσεων κινητικότητας στην Ευρώπη.

Η Fleetpool είναι κορυφαία γερμανική εταιρεία συνδρομών αυτοκινήτου που εξυπηρετεί ιδιώτες, συνεργάτες και εταιρείες μέσω ψηφιακής συνδρομητικής πλατφόρμας. Ιδρύθηκε το 2008, προς ικανοποίηση της ανάγκης μεσοπρόθεσμου leasing αυτοκινήτων και αποτελεί τη μόνη μεγάλη εταιρεία συνδρομών αυτοκινήτου της Γερμανίας. Απευθύνεται σε πελάτες και διαύλους μέσω στρατηγικής πολλαπλών μαρκών (eazycars, like2drive, CONQAR) και λευκής ετικέτας. Η Fleetpool παρέχει πλήρως ολοκληρωμένη ψηφιακή πρόσβαση σε πακέτα συνδρομής αυτοκινήτων all-inclusive απευθείας μέσω των διαδικτυακών της καταστημάτων κινητικότητας. Η διαχείριση των συμβολαίων γίνεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, από την επιλογή αυτοκινήτου έως την αξιολόγηση της πίστωσης και την ηλεκτρονική υπογραφή τους.

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην ALD να αυξήσει την προσφορά της κινητικότητας με την τεχνογνωσία συνδρομών της Fleetpool για ιδιώτες και εταιρείες, καθώς και συνεργαζόμενους κατασκευαστές που επιδιώκουν την διαφοροποίηση των μοντέλων διανομής και προσφοράς των υπηρεσιών τους. Η επέκταση προβλέπεται σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες, έως το 2026.

Η συναλλαγή αυτή αποτελεί παράδειγμα της εστίασης της ALD σε επιπλέον σταδιακές, στοχευμένες και αξιόλογες εξαγορές και μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής της για παροχή ευέλικτων λύσεων κινητικότητας με προστιθέμενη αξία.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

Ο Tim Albertsen, CEO της ALD, δήλωσε: «Η συνεχής επικέντρωσή μας σε εξαγορές προστιθέμενης αξίας ενισχύει τη θέση μας στην ευέλικτη κατηγορία πλήρους leasing οχημάτων. Το αναγνωρισμένο ιστορικό της Fleetpool θα μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από την τεχνολογία αιχμής και τη στιβαρή τεχνογνωσία κινητικότητας, επιταχύνοντας τις φιλοδοξίες μας σχετικά με τις υπηρεσίες συνδρομής αυτοκινήτου για τους πελάτες και συνεργάτες μας στην Ευρώπη. Αυτή η εξαγορά θα εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη και θα συμβάλει στο στρατηγικό μας αναπτυξιακό σχέδιο, Move 2025, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος των περίπου 2,3 εκατομμυρίων συμβολαίων έως το 2025».

Ο Gert Schaub, Ιδρυτής και CEO της Fleetpool, δήλωσε: «Η Fleetpool είναι πρωτοπόρος στις υπηρεσίες συνδρομής αυτοκινήτου και έχει αποδείξει την εξειδίκευσή της με την οικονομικά επιτυχημένη επιχείρησή της από την αρχή, κυρίως χωρίς την ανάγκη επιχειρηματικών κεφαλαίων. Στην ALD βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για να συνδυάσουμε και να επεκτείνουμε την τεχνογνωσία μας συνδρομής αυτοκινήτου, με την ισχύ μιας εταιρείας λύσεων κινητικότητας. Ως εταιρεία του ALD Group, ο στόχος μας θα είναι να καταστήσουμε την Fleetpool την υπ΄αριθμόν ένα ευρωπαϊκή πάροχο υπηρεσιών συνδρομής αυτοκινήτου, ανάλογη της ηγετικής μας θέσης στη Γερμανία. Είμαστε επίσης υπερήφανοι που μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, τόσο για την Fleetpool, όσο και για την ALD. Η πολιτισμική ποικιλομορφία και η υπεύθυνη προσέγγιση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων είναι ουσιαστικές στις μέρες μας και θα συμβάλουν στο να καταστούμε οι αυριανοί νικητές, οικονομικά και μακροπρόθεσμα».

Προηγούμενο άρθροΤο Honda HR-V 2021 προσφέρει εξαιρετική υβριδική απόδοση
Επόμενο άρθροΜοτοδυναμική και Porsche Hellas, παρουσίασαν τη νέα Macan