Ο πάροχος συστημάτων κυψελών καυσίμου Loop Energy, του Βανκούβερ, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του H2Bus σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Το H2Bus, που αναπτύχθηκε από την Mobility & Innovation Productions στη Σλοβακία, θα κυκλοφορήσει επίσης στην Ιταλία, την Ελβετία, την Ουγγαρία και την Τσεχία προωθώντας το λεωφορείο μηδενικών εκπομπών σε όλη την ήπειρο.

Το λεωφορείο, μήκους οκτώ μέτρων, αναπτύχθηκε προς επίδειξη της αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου και έχει ήδη διανύσει 1.200 χιλιόμετρα. Με κίνηση από το σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου Loop Energy S300 Series, το H2Bus θα καταστήσει τις ευρωπαϊκές αστικές μεταφορές πιο πράσινες.

Το H2Bus καταναλώνει μόνο 10,5 κιλά υδρογόνου για αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων, μεταφέροντας έως και 21 επιβάτες. Το ελαφρύ λεωφορείο από συνθετικά υλικά διαθέτει επίσης καινοτόμο σχεδίαση αποθήκευσης καυσίμου, με διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης δεξαμενών υδρογόνου στο χώρο του κινητήρα.

Η Loop Energy επιλέχθηκε το 2021 για την κατασκευή κυψελών καυσίμου υδρογόνου του λεωφορείου και θα συνεχίσει να παράγει κυψέλες για άλλα δυόμισι χρόνια. Μετά την κυκλοφορία, η Mobility & Innovation θα προσφέρει το H2Bus ως αποτελεσματική και πράσινη εναλλακτική λύση για στόλους.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που βλέπουμε το H2Bus να ζωντανεύει και πιστεύουμε ότι θα θέσει ένα νέο πρότυπο απόδοσης στην υδρογόνο-ηλεκτρική κινητικότητα σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Chief Commercial Officer της Loop Energy, George Rubin. “Σε όλο αυτό το έργο, η εστίαση ήταν στο πώς μπορούμε να κάνουμε το H2Bus όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό από πλευράς καυσίμων – είμαστε περήφανοι που η τεχνολογία μας eFlow θα μπορούσε να βοηθήσει την Mobility & Innovation να επιτύχει τους στόχους κατανάλωσης καυσίμου”.

«Το H2Bus είχε πάντα φιλόδοξους στόχους κατανάλωσης καυσίμου και επιλέγοντας την κυψέλη καυσίμου της Loop Energy, δεν χρειαζόταν να θέσουμε σε κίνδυνο το όραμά μας», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης και CEO της Mobility & Innovation, János Onódi. «Σκοπεύουμε να δείξουμε στις εταιρείες εκμετάλλευσης στόλου λεωφορείων σε όλη την Ευρώπη ότι η κινητικότητα υδρογόνου είναι μια βιώσιμη επιλογή κατά τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

Η Loop Energy ανακοίνωσε την παράδοση του συστήματος κυψελών καυσίμου τον Σεπτέμβριο του 2021 και συμφώνησε να παραδώσει περισσότερα συστήματα τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΟ Frank Klein Chief Operations Officer της Rivian
Επόμενο άρθροΗ αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 στην Ελλάδα