Η αμερικανική start-up Rivian ανακοίνωσε την πρόσληψη του Frank Klein ως Chief Operations Officer, με ισχύ την 1η Ιουνίου 2022.

Ο Frank Klein κατείχε πρόσφατα τη θέση του Προέδρου στην Magna Steyr με έδρα την Αυστρία, θυγατρική της καναδικής Magna International. Θα αναφέρεται απευθείας στον CEO της Rivian, RJ Scaringe. Ο Klein διαδέχεται τον Rod Copes, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Magna Steyr, ο Frank Klein επέβλεψε τη στροφή της εταιρείας στον χώρο παραγωγής ηλεκτρικής κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος.

Ακόμα, εργάστηκε για 27 χρόνια στην Daimler AG. Από το 1996, κατείχε διευθυντικές θέσεις σε διάφορους τομείς όπως Έρευνα Οχημάτων, Αυτοκίνητα, βαν και φορτηγά. Μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Kecskemét της Ουγγαρίας, όπου ανέλαβε τη διεύθυνση του εργοστασίου. Υπηρέτησε επίσης ως Επικεφαλής Operations της Mercedes-Benz Vans, με παγκόσμια ευθύνη για το δίκτυο παραγωγής των Mercedes-Benz Vans, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Μηχανικής Κατασκευών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ποιότητας.

Ο κ. Klein είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Ηλεκτρομηχανική/Τεχνολογίες Αυτοματισμού από το Baden-Wuerttemberg Cooperative State University καθώς και πτυχίου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το FernUniversität.

Στη Rivian, ο κ. Klein θα ηγηθεί της δημιουργίας ισχυρών και σταθερών διαδικασιών λειτουργίας καθώς και της κλιμάκωσης της παραγωγής οχημάτων σε πολλά νέα προγράμματα. Θα ενισχύσει τη συνεχή προσπάθεια της Rivian να επιτύχει μεγαλύτερη κάθετη ολοκλήρωση σε logistics, παραγωγή και operations.

Ο Frank Klein δήλωσε, «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στη Rivian. Είναι μια εταιρεία που δημιουργεί κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες στον κλάδο που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συμμερίζομαι το όραμα του RJ και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του και με την ομάδα για να προωθήσω την ανάπτυξη και την αποστολή της Rivian».

Φωτογραφία: LinkedIn

Προηγούμενο άρθροAudi – Holoride: εικονική πραγματικότητα στο αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΤο H2Bus ηλεκτρικό – υδρογόνου κυκλοφορεί στην Ευρώπη