Το Groupe Renault κλείνει μέχρι νεοτέρας τα εργοστάσιά του στη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και το Μαρόκο εξαιτίας του κορωνοϊού, Covid-19.

Το Groupe Renault αποφάσισε τελικά, παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου δηλώσεις, να κλείσει τις βιομηχανικές του εγκαταστάσεις στη Γαλλία, σύμφωνα και με τα μέτρα που έλαβε η γαλλική κυβέρνηση. Το μέτρο αφορά από τις 16 Μαρτίου 12 εργοστάσια και 18.000 εργαζόμενους στη Γαλλία.

Με πολλαπλές ανακοινώσεις που αφορούν κάθε χώρα χωριστά, ο όμιλος δηλώνει πως η υγεία των εργαζομένων του ήταν προτεραιότητα του ομίλου Renault από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Τα μέτρα πρόληψης που έχουν διαταχθεί από τις υγειονομικές αρχές εφαρμόζονται από την αρχή.

Δεδομένης της προόδου της πανδημίας στην Ισπανία και μετά τη δήλωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την ισπανική κυβέρνηση, το Groupe Renault αποφάσισε να σταματήσει τις βιομηχανικές του δραστηριότητες και εκεί.

Ακόμα με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις και με πλήρη φροντίδα για την υγεία των εργαζομένων, η διοίκηση της Revoz, στο Novo Mesto της Σλοβενίας αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 22:00.

Την ίδια απόφαση έλαβε το Groupe Renault για την παραγωγή του εργοστασίου του στην Cacia – Πορτογαλία – που θα διακοπεί από την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 6:00.

Τέλος ο όμιλος Renault Maroko αποφάσισε να αναστείλει, από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, τη δραστηριότητα των δύο εργοστασίων παραγωγής του στην Ταγγέρη και την Καζαμπλάνκα. Αυτό το προσωρινό μέτρο, ισχύει για περίπου 11.000 εργαζόμενους που κατανέμονται στα δύο εργοστάσια. Ορισμένες θέσεις, των οποίων η φυσική παρουσία δεν είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία της επιχείρησης, θα κάνουν χρήση της τηλεργασίας.

Στις ανακοινώσεις σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πότε θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις επανέναρξης της παραγωγής. Αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από την κατάσταση σε κάθε χώρα όσο και από τις αποφάσεις του ομίλου.

Το Groupe Renault αναμένει ότι η εμπορική δραστηριότητα θα επανενεργοποιηθεί γρήγορα μετά την κρίση. “Μόλις ολοκληρωθεί η κρίση του Covid-19, θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα, σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εκπροσώπους, που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την ικανοποίηση της σημαντικής εμπορικής ζήτησης που προβλέπουμε”.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο “Καλύτερης Ανθεκτικότητας” για τις Nissan και 4R Energy
Επόμενο άρθροVolkswagen Group: τεράστιες οι προκλήσεις για το 2020