Η Air Liquide, το Groupe PSA, η Schneider Electric και η Valeo αναλαμβάνουν να παράξουν 10.000 αναπνευστήρες της Air Liquide Medical Systems σε ανταπόκριση του αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης.

Αντιμέτωπη με την ανάγκη περισσότερων αναπνευστικών συσκευών στην επικράτεια, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε στις 22 Μαρτίου από μια ομάδα γαλλικών βιομηχανικών εταιρειών, υπό την ηγεσία της Air Liquide, να μελετήσουν τη δυνατότητα αύξησης παραγωγής αναπνευστικών συσκευών ώστε να παρασχεθούν 10.000 αναπνευστήρες σε 50 ημέρες, από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ανταποκρινόμενες, η Air Liquide, το Groupe PSA, η Schneider Electric και η Valeo δημιούργησαν μια Ομάδα Κρούσης αποτελούμενη από περίπου 30 εμπειρογνώμονες προμηθειών και βιομηχανοποίησης, προκειμένου να καθορίσει ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αναπνευστικών συσκευών της Air Liquide Medical Systems, που ζητούνται από μεγάλο αριθμό νοσοκομείων στη Γαλλία και το εξωτερικό.

Για την αντιμετώπιση αυτής της βιομηχανικής πρόκλησης, θα επιδιωχθεί επίσης η εξαιρετική συμβολή 100 συνεργαζομένων εταιρειών, ώστε να παρασχεθούν τα 300 απαραίτητα παρελκόμενα για την κατασκευή αυτών των ιατρικών συστημάτων.

Εκτός από τη συμμετοχή του στην Ομάδα Κρούσης, η οποία έχει κινητοποιήσει πλήρως τους μηχανικούς του από τις 22 Μαρτίου, το Groupe PSA συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του παραγωγικού δυναμικού με τη δημιουργία ενός ειδικού εργαστηρίου στο εργοστάσιο του Poissy, με περισσότερους από πενήντα εθελοντές εργαζόμενους, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή του κεντρικού τμήματος του συστήματος υπό τους όρους του ενισχυμένου πρωτοκόλλου υγείας που εφαρμόζεται στις εγκαταστάσεις του. Αυτά τα εξαρτήματα θα παραδοθούν στην Air Liquide για συναρμολόγηση και τελικούς ελέγχους στη βιομηχανική μονάδα της Air Liquide Medical Systems, στο Antony.

Προκειμένου να παράσχει επίσης υποστήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό στην Air Liquide προς ενίσχυση της παραγωγής στο Antony, το Groupe PSA θα προτείνει σε εθελοντές εργαζόμενους των εγκαταστάσεων Έρευνας και Ανάπτυξης του Vélizy να μεταβούν στο εργοστάσιο της Air Liquide στο Antony, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Αυτοί οι εθελοντές εργαζόμενοι θα αποτελούν τμήμα μιας πρωτοβουλίας που υλοποιεί ο Όμιλος: “Την εφεδρεία PSA” που θα απαρτίζεται από εθελοντές εργαζόμενους.

Οι κοινωνικοί εταίροι του Groupe PSA υποστηρίζουν τη συμβολή της εταιρείας στην κατασκευή νοσοκομειακών αναπνευστήρων.

Φωτογραφία: Air Liquide

 

Προηγούμενο άρθροCOVID-19: Η ΕΕ υποστηρίζει την αυτοκινητοβιομηχανία
Επόμενο άρθροRed Dot Award για τη νέα Škoda OCTAVIA