Το εργοστάσιο της Nissan στην Αγία Πετρούπολη γιορτάζει 10 χρόνια παραγωγής. Κατασκεύασε το πρώτο του μοντέλο το 2009 και από τότε έχουν παραχθεί περισσότερα από 370.000 οχήματα.

Σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί 2.000 εργαζόμενους, οι οποίοι πρόσφατα πλαισίωσαν την παραγωγή των ανανεωμένων X-TRAIL και QASHQAI  για τη ρωσική αγορά, παράλληλα με αυτή για το Nissan Murano.

Ο Kevin Fitzpatrick, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής, Προμηθειών και Διαχείρισης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Nissan στην Ευρώπη, δήλωσε: “Φέτος γιορτάζουμε τη 10η   επέτειο από την έναρξη της παραγωγής στο Ρωσικό μας εργοστάσιο. Από την πρώτη μέρα, το προσωπικό  αγκάλιασε το πνεύμα καινοτομίας και συνεχούς βελτίωσης της  Nissan και το εργοστάσιο έχει εδραιώσει τη θέση του  στην παγκόσμια οικογένειά μας. Σήμερα, θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης για αυτό το σημαντικό ορόσημο. Περιμένω να δω τι μπορούν να επιτύχουν τα επόμενα 10 χρόνια”.

Πέρυσι,  το εργοστάσιο έθεσε ένα  νέο ρεκόρ παραγωγής  56.525 οχημάτων. Σε μια ακόμη επίδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής της στη Ρωσική αγορά, η Nissan επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του Τεχνικού Κέντρου της (NTCE) στην Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Νοέμβριο, όπου τεχνικοί εμπειρογνώμονες εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα μοντέλα Nissan, Infiniti και Datsun είναι πλήρως διαμορφωμένα  και εξοπλισμένα για τις οδικές και  καιρικές συνθήκες της Ρωσίας.

Για να σηματοδοτήσουν αυτή την επέτειο, οι πρώτοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν δημιουργήσει μια χρονο-κάψουλα  με τις αναμνήσεις και τις προβλέψεις τους για το μέλλον, που θα ανοίξουν όσοι θα δουλέψουν για δέκα χρόνια, μέσα στο εργοστάσιο.

Ο Igor Boytsov, Γενικός Διευθυντής του εργοστασίου της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, πρόσθεσε: “Το εργοστάσιο αυτό εξελίχθηκε από ένα νέο, επιχειρηματικό μέλος της οικογένειας της  Nissan,  σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη παραγωγική μονάδα, χάρη στον επαγγελματισμό και την υποκίνηση των εργαζομένων μας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η επόμενη δεκαετία θα βρει το εργοστάσιο της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, ακόμα πιο δυνατό”.

Ο  Alexander Dmitrievich Beglov, κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης που επισκέφθηκε το εργοστάσιο για να μιλήσει με τους εργαζομένους σε αυτό,  δήλωσε: “Συγχαίρω τους εργαζόμενους αυτού του εργοστασίου για την 10η  επέτειο της παραγωγής. Γνωρίζουμε για την επιτυχή ανάπτυξη αυτού του εργοστασίου. Χαίρομαι που παράγετε εδώ καλά προϊόντα, τα οποία είναι δημοφιλή όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Είμαστε ευχαριστημένοι που η διοίκηση του εργοστασίου επικεντρώνεται στην εντοπιότητα και στις συμφωνίες που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης  με την  κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης.  Κατασκευάζοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας, μπορείτε να είστε σίγουροι για τη δουλειά σας για  πολλά χρόνια. Τα θερμά συγχαρητήριά μου, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή τύχη”.

Προηγούμενο άρθροΝέο multi-site project 10+ χωρών από τη Lighthouse για τη Mazda Europe
Επόμενο άρθροΤο νέο Volkswagen Polo από μόλις 12.950 ευρώ