Η Fastned κατασκευάζει μεγάλο σταθμό γρήγορης φόρτισης – με 14 φορτιστές – στο Energy Superhub Oxford. Το νέο γιγαντιαίο σύστημα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στην Οξφόρδη, δημιουργεί το σχέδιο για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα και από άλλες πόλεις του Η.Β.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 50MW συνδέεται απευθείας με το δίκτυο υψηλής τάσης του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο διαχειρίζεται η National Grid.

Ένα ιδιωτικό δίκτυο καλωδιώσεων 8 χιλιομέτρων θα παρέχει ενέργεια από την μπαταρία σε δημόσια και επαγγελματικά σημεία φόρτισης EV σε όλη την πόλη. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος δημόσιος κόμβος φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου, με επιτόπια ισχύ έως και 10MW, που θα διαθέτει 38 ταχείς και υπερταχείς φορτιστές, που θα παρέχουν 100% ανανεώσιμη ενέργεια στους οδηγούς EV, νυχθημερόν, σε λίγους μήνες. Η Fastned αρχικά θα εγκαταστήσει στον κόμβο 10 φορτιστές ισχύος 300kW, ικανών να προσδώσουν αυτονομία 480χλμ σε μόλις 20 λεπτά σε εκατοντάδες EV ημερησίως.

Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών

Η Οξφόρδη αναμένεται να εγκαινιάσει την πρώτη Ζώνη Μηδενικών Εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου τον Αύγουστο, χρεώνοντας την είσοδο των οχημάτων βάσει των εκπομπών τους, ενώ τα EV θα χρησιμοποιούν τη ζώνη δωρεάν.

Αργότερα φέτος, η μπαταρία θα μετατραπεί σε υβρίδιο ιόντων λιθίου και οξειδοαναγωγής βαναδίου και η τεράστια χωρητικότητά της σχεδιάστηκε για να δέχεται περισσότερη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, να αυξάνει την ανθεκτικότητα του συστήματος και να διασφαλίσει διαχρονικά το ηλεκτρικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Matt Allen, CEO της Pivot Power, η οποία ήταν επικεφαλής του σχεδίου των 41 εκατομμυρίων λιρών που υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση, δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη μπαταρία επιπέδου δικτύου που συνδέεται απευθείας με το δίκτυο μεταφοράς του ΗΒ και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ολοκλήρωση του Energy Superhub Oxford και στην αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές. Σχεδιάζουμε 40 παρόμοιες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ νέα γενιά Opel Astra βρίσκεται στην τελική ευθεία
Επόμενο άρθροΗ Škoda ανανέωσε ριζικά το μεγάλο της SUV, KODIAQ