Το Eagle F1 SuperSport RS είναι ένα ελαστικό της Goodyear ιδανικό για τα πιο απαιτητικά Supercars, όπως αυτά της Brabham Automotive.

Όταν κατασκευάζεις ένα αυτοκίνητο που βγαίνει στο δρόμο και ωθεί τα όρια των δυνατοτήτων του, έχεις ανάγκη και από ένα ελαστικό που είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως σε αυτές τις απαιτήσεις.

Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Brabham Automotive, καθώς παρουσιάζει το  μοντέλο της Brabham BT62R, μια έκδοση για χρήση σε δρόμο του μοντέλου BT62. Το αξίας ενός εκατομμυρίου μοντέλο BT62 και οι 710 ίπποι του κέρδισαν τον πρώτο αγώνα αντοχής στον οποίο συμμετείχε – εξοπλισμένο με Goodyear ελαστικά.

Προκειμένου να προμηθευτεί κανείς ελαστικά δρόμου που πληρούν τέτοιες απαιτήσεις ως προς την απόδοση ειδικά για ένα μοντέλο σαν το BT62R, μόνο σε ένα μέρος μπορούσε να απευθυνθεί: στην Goodyear.

Η εμπιστοσύνη της Brabham Automotive στην Goodyear προέρχεται, όχι μόνο από τη νίκη τους στους αγώνες το Νοέμβριο του 2019, αλλά και από μία συνεργασία δεκαετιών στη Formula 1. Ο ευρέως γνωστός πιλότος Σερ Jack Brabham κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 1966, χρησιμοποιώντας ελαστικά Goodyear και οδηγώντας το μοντέλο Brabham-Repco που ήταν μάλιστα δικής του κατασκευής.

Σήμερα, ο γιος του Σερ Jack, o David Brabham, είναι πλέον Sporting Director της Brabham Automotive, ενώ βρέθηκε και πίσω από το τιμόνι του νικηφόρου BT62 στον αγώνα-ντεμπούτο του, τη σεζόν του 2019. Το πάθος και η προσήλωση κυριαρχούν εξίσου μεταξύ των σημερινών οδηγών και των ιδιοκτητών των μοντέλων BT62 και BT62R και έτσι η κληρονομιά της Brabham συνεχίζεται.

Ο Helmut Fehl, μέλος της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης στην Goodyear, συνοψίζει τις επιθυμίες ενός ιδιοκτήτη BT62R. «Οι οδηγοί του Brabham BT62R απαιτούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση από κάθε πτυχή του αυτοκινήτου τους, συμπεριλαμβανομένων και των ελαστικών. Η προτεραιότητα είναι η απόδοση στην πίστα. Η υψηλή απόδοση και η καλή αίσθηση που έχει ο οδηγός από τα ελαστικά του είναι επίσης πολύ σημαντικά».

Η δημιουργία ενός ελαστικού που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγωνιστικού μηχανήματος όπως το BT62R ήταν ένα διόλου αμελητέο κατόρθωμα, ειδικά από τη στιγμή που  έπρεπε να είναι νόμιμο και για οδήγηση στο δρόμο. Αλλά η Goodyear ήταν έτοιμη. Ως το απόλυτο ελαστικό στη κατηγορία Ultra Ultra High Performance (UUHP) της Goodyear, το Goodyear Eagle F1 SuperSport RS κάλυψε όλες τις προδιαγραφές.

Προηγούμενο άρθροΗ Fisker ζητά αλλαγές στα κίνητρα για EV
Επόμενο άρθροΤο νέο Yamaha D’elight διαθέσιμο στην ελληνική αγορά