Με αφορμή πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την αγορά EV, η Fisker Inc. – δημιουργός βιώσιμων ηλεκτρικών οχημάτων και προηγμένων λύσεων κινητικότητας παγκοσμίως – σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα Γης με έκκληση δράσης για αλλαγές στα κίνητρα αγοράς.

Η έκκληση αφορά στα κίνητρα για καθαρά οχήματα που επιδοτούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ: ένα νέο πρόγραμμα υπό την επωνυμία “75 And More For 55 And Less”, που ενθαρρύνει την υιοθέτηση κινητικότητας καθαρής ενέργειας εξελιγμένης αμερικανικής τεχνολογίας αυτοκινήτου για παγκόσμια χρήση.

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική πρωτοβουλιών των αμερικανικών αρχών, η Fisker καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει το “75 And More for 55 And Less”: έκπτωση 7.500 δολαρίων συν 10 δολάρια ανά μίλι πιστοποιημένης αυτονομίας για BEV με τιμή 55.000 δολάρια και κάτω. Όλες οι εκπτώσεις θα εφαρμόζονται κατά την πώληση, αντί της αναμονής έκπτωσης φόρου.

«Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής της μετάβασής μας σε κινητικότητα χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Henrik Fisker. «Ακριβώς όπως το πρόγραμμα των ομοσπονδιακών αυτοκινητοδρόμων, τις δεκαετίες του 1940 και του 1950, επέτρεψε μια νέα εποχή για το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τώρα έχουμε την ευκαιρία, κυβέρνηση και επιχειρήσεις, να επιταχύνουμε την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και να διασφαλίσουμε πως οι ΗΠΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του παγκόσμιου μετασχηματισμού».

Σύμφωνα με την πρόταση της Fisker, ένα ηλεκτρικό όχημα με τιμή 45.000 δολαρίων, που κινείται με πιστοποιημένη μπαταρία αυτονομίας 300 μιλίων, θα λάβει έκπτωση 7.500 δολαρίων – και επιπλέον 3.000 δολάρια για την αυτονομία της μπαταρίας. Δηλαδή, συνολικά 10.500 δολάρια, μειώνοντας την τιμή αγοράς στα 34.500 δολάρια. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από το σημερινό μέσο κόστος ενός νέου αυτοκινήτου, που κυμαίνεται στα 40.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο άρθρο: A Call to Action: 75 And More for 55 And Less | LinkedIn

Η Fisker Inc., με έδρα την Καλιφόρνια, φέρνει επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσοντας ελκυστικά και φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά οχήματα. Με όραμα ένα καθαρό μέλλον για όλους, η εταιρεία δραστηριοποιείται ώστε να καταστεί η υπ΄αριθμόν 1 πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρικής κινητικότητας με τα πλέον βιώσιμα οχήματα παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: #Project1Hour για τη Μέρα της Γης
Επόμενο άρθροTo ελαστικό Eagle F1 SuperSport RS της Goodyear