Tο BMW Group εμφανίζεται στην Auto Shanghai 2023 με συνολικά τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες της μάρκας BMW, το BMW i Vision Dee και το MINI Concept Aceman.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πιο πρόσφατες καινοτομίες σε προϊόντα και τεχνολογίες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση.

Είναι η πρώτη φορά που σε μια έκθεση αυτοκινήτου εκτίθενται αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα της μάρκας. Πρωταγωνιστές είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 M70 xDrive ως το νέο κορυφαίο μοντέλο της BMW Σειράς 7, η BMW XM Label Red με σύστημα κίνησης M HYBRID, καθώς και μια έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX1 που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τους πελάτες της Κίνας. Επίσης, στην Auto Shanghai 2023 εκτίθενται τα BMW i Vision Dee και MINI Concept Aceman, τα οποία κάνουν αμφότερα την ασιατική πρεμιέρα τους.

Ο Oliver Zipse μπροστά στην BMW i7 M70 xDrive

Η κινεζική αγορά αυτοκινήτου έχει μεγάλη σημασία για την BMW, καθώς παρουσιάζει για πρώτη φορά τρία νέα μοντέλα στο κοινό στην Auto Shanghai. «Η BMW αντιπροσωπεύει την καινοτομία, τα προϊόντα αιχμής και μία ευρεία τεχνολογική προσέγγιση», σχολίασε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Αυτό μας επιτρέπει να ανταποκρινόμαστε στις ιδιαίτερες επιθυμίες των πελατών μας, ειδικά εδώ στην Κίνα».

Από τις 18 έως τις 27 Απριλίου 2023, η BMW θα προσφέρει στους επισκέπτες του Εθνικού Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σαγκάη μια εκθεσιακή εμπειρία ευρέως φάσματος. Στον εκθεσιακό χώρο στην Αίθουσα 7.1, όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW είναι τοποθετημένα γύρω από τον κόμβο του εκθεσιακού περιπτέρου, ο οποίος είναι σχεδιασμένος σε στυλ σταθμού φόρτισης. Υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή εγκατάσταση φωτισμού, καθώς και πολλά διαδραστικά στοιχεία που προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών στην συναρπαστική εμπειρία προϊόντων και μάρκας που προσφέρεται.

Μια αποκλειστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την παραμονή των εγκαινίων της έκθεσης στη Σαγκάη, κατά την οποία ο όμιλος παρουσίασε τα τελευταία νέα μοντέλα του προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη γεύση από τη “Neue Klasse”, το όνομα της οποίας παραπέμπει στα πρωτοποριακά μοντέλα της εταιρείας από τη δεκαετία του 1960. Το BMW Group αναπτύσσει επί του παρόντος μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά οχήματα της Neue Klasse, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα για την ψηφιοποίηση, την κυκλική οικονομία και τη σχεδίαση. «Η Neue Klasse θα ενσωματώνει και τους τρεις πυλώνες αυτού του μετασχηματισμού», επισημαίνει ο Oliver Zipse. «Ως εκ τούτου, θα τροφοδοτήσει περαιτέρω την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά μας». Η παραγωγή τουλάχιστον έξι μοντέλων θα ξεκινήσει κατά τους πρώτους 24 μήνες μετά το λανσάρισμα της Neue Klasse.

Με μότο το “RE:IMAGINE Tomorrow – Make Electric Emotional” παρουσίασε ο όμιλος τα μοντέλα σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Σαγκάη. «Η επέλασή μας στα BEV είναι προσανατολισμένη με ακρίβεια στην αύξηση της ζήτησης των πελατών», δήλωσε ο Pieter Nota, μέλος του ΔΣ της BMW AG, υπεύθυνος για τους Πελάτες, τις Μάρκες και τις Πωλήσεις. «Επειδή ο πελάτης είναι το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας: θέλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη premium εμπειρία πελάτη στον κλάδο μας».

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 M70 xDrive θα προσφέρει στο μέλλον μια μοναδική εμπειρία επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία, όταν πάρει τη θέση της στην κορυφή της γκάμας της BMW Σειράς 7. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες της παράγουν συνδυασμένη ισχύ έως 485 kW/660 hp και μέγιστη ροπή 1.100 Nm. «Η BMW i7 M70 xDrive είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα του χαρτοφυλακίου μας», σχολίασε ο κ. Nota.

Παγκόσμιο ντεμπούτο κάνει και η BMW XM Label Red. Η νέα κορυφαία έκδοση του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH τροφοδοτείται από ένα σύστημα κίνησης M HYBRID, το οποίο αποδίδει μέγιστη ισχύ 550 kW/748 hp και μέγιστη ροπή 1.000 Nm με το συνδυασμό ενός V8 βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα.

Η έκδοση της BMW iX1 που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την κινεζική αγορά και αποκαλύπτεται επίσης για πρώτη φορά στην Auto Shanghai προάγει την αμιγώς ηλεκτρική, πολυτελή κινητικότητα στην compact κατηγορία. Κατασκευασμένο στην Κίνα για την Κίνα, το Sports Activity Vehicle είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα στον πίσω άξονα που παράγουν υψηλή συνδυαστική ισχύ. Η νέα BMW iX1 περιλαμβάνει επίσης μερικές ιδιαίτερα σοφιστικέ πινελιές για την κινεζική αγορά όσον αφορά την ψηφιοποίηση. Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας που περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με QuickSelect που βασίζεται στο BMW Operating System 9.

Οι επισκέπτες της Auto Shanghai 2023 έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το BMW i Vision Dee. Το “Dee” προέρχεται από τις λέξεις “Digital Emotional Experience” (Ψηφιακή Συναισθηματική Εμπειρία). Το Vision Vehicle επιτρέπει έναν εξαιρετικά έντονο δεσμό μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ψηφιακά χαρακτηριστικά που εκτείνονται πολύ πέρα από τη λειτουργικότητα των συστημάτων φωνητικού ελέγχου και υποβοήθησης οδηγού, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα.

Η εμπειρία χρήστη στο BMW i Vision Dee καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από μια προβολή δεδομένων σχετικών με την οδήγηση και άλλων πληροφοριών που εμφανίζονται σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Η εν λόγω πρωτοποριακή μορφή απεικόνισης επιτρέπει επίσης τη συγχώνευση του πραγματικού και του εικονικού κόσμου χρησιμοποιώντας τον κεντρικό έλεγχο λειτουργίας στο cockpit του Vision Vehicle. Αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για την ανάπτυξη μιας προηγμένης έκδοσης του BMW Head-Up Display που εισήγαγε η BMW πριν από 20 χρόνια και αποτέλεσε μια παγκόσμια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το νέο σύστημα πρόκειται ήδη να τεθεί σε παραγωγή από το 2025 στα πρώτα μοντέλα Neue Klasse με την ονομασία BMW Panoramic Vision. «Η δημιουργία οραματικών αυτοκινήτων είναι συναρπαστική, αλλά ο πραγματικός μας στόχος είναι να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα», δήλωσε ο Frank Weber, μέλος του ΔΣ της BMW AG, υπεύθυνος του τομέα Εξέλιξης. «Επινοώντας τεχνολογίες αιχμής και δημιουργώντας μοναδικά, συναρπαστικά προϊόντα, όπως το ολοκαίνουργιο BMW Panoramic Vision. Αυτό θα αποτελέσει ένα θεμελιώδες νέο στοιχείο του μελλοντικού μας συστήματος αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής».

Το BMW i Vision Dee εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της έκθεσης με την αναβαθμισμένη τεχνολογία αλλαγής χρώματος της εξωτερικής του επιφάνειας. Μια μεμβράνη ePaper από τον συνεργάτη του project E Ink, η οποία εφαρμόζεται στο αμάξωμα και υποδιαιρείται σε 240 τμήματα, επιτρέπει τη δημιουργία έως και 32 διαφορετικών χρωμάτων και μιας σχεδόν ατελείωτης ποικιλίας μοτίβων που μπορούν να αλλάξουν ξανά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η μάρκα MINI συμμετέχει στην έκθεση Auto Shanghai 2023 δίνοντας μία πρώτη γεύση από μία νέα φιλοσοφία οχήματος. Διαθέτοντας αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και ολοκαίνουργια σχεδίαση, το MINI Concept Aceman παρουσιάζεται ως ένα crossover μοντέλο της νέας οικογένειας MINI. Αποτελεί την επιτομή της χαρισματικής απλότητας – Charismatic Simplicity – όπως αποκαλείται η σχεδιαστική γλώσσα MINI του μέλλοντος που διαμορφώνεται από το παρελθόν της μάρκας και στέλνει πρωτοποριακά μηνύματα εστιάζοντας στα ουσιώδη. Το Concept Vehicle συνδυάζει το σύγχρονο στυλ με πρωτοποριακές τεχνολογίες και αποκαλύπτει τη μορφή της ψηφιοποίησης σε ένα μελλοντικό MINI.

Προηγούμενο άρθροFord Mustang, παγκόσμιο σπορ best-seller
Επόμενο άρθροEταιρική κάρτα στόλου Coral Pass Prepaid