Η Ford Mustang παραμένει αδιαφιλονίκητο best-seller μοντέλο παγκοσμίως στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Ford Mustang® – η οποία γιορτάζει τα 59α γενέθλιά της – είναι best-seller συνολικά τα τελευταία 10 χρόνια. Σύμφωνα με ανάλυση της Ford, που έδωσε στη δημοσιότητα και αφορά στοιχεία ταξινομήσεων της S&P Global Mobility* η Ford Mustang είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο.

«Είμαστε υπερήφανοι για ολόκληρη την οικογένεια Mustang, για ό,τι αντιπροσωπεύει στη Ford και ιδιαίτερα για τους παθιασμένους ιδιοκτήτες και οπαδούς της Mustang», δήλωσε ο Dave Bozeman, αντιπρόεδρος του τμήματος Enthusiast Vehicles της Ford Blue και του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της Ford. «Η δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε την παγκόσμια κοινότητα της Mustang, από την Ατλάντα μέχρι την Αδελαΐδα και πέρα από αυτήν, είναι αυτή που χάρισε στη Mustang την τιμή να είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο για 10 χρόνια συνολικά».

Σύμφωνα με τα εσωτερικά στοιχεία της Ford, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία στη ζήτηση της Mustang, σε ποσοστό 78% επί των παγκόσμιων πωλήσεων. Άλλες αγορές όπου καταγράφηκε ανοδική τάση στις πωλήσεις της Mustang το 2022 είναι η Γερμανία (+17,0%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+14,4%), η Ελβετία (+14,9%) και η Μέση Ανατολή, αντίστοιχα με αύξηση +7,4%.

Η ολοκαίνουργια, έβδομη γενιά της Ford Mustang 2024 προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο σε ένα εμβληματικό μοντέλο, προσφέροντας την αδιαμφισβήτητη εμφάνιση, τον εκρηκτικό ήχο και τη μοναδική γοητεία του κορυφαίου σε πωλήσεις σπορ αυτοκινήτου στον κόσμο την τελευταία δεκαετία. Είτε cabrio είτε coupe, με V8 ή 4κύλινδρo turbo κινητήρα και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η Mustang προσφέρει επιλογές σε πολλαπλά επίπεδα τιμών και επιδόσεων.

Η Mustang διαθέτει δύο νέους κινητήρες – έναν EcoBoost 2,3 λίτρων και τον ισχυρότερο V8 Coyote 5,0 λίτρων της Mustang GT. Επιπλέον, προσφέρει μια ολοκαίνουργια λειτουργία με την ονομασία Remote Rev, η οποία παρέχει τη δυνατότητα να ανεβάζει κανείς τις στροφές του κινητήρα από απόσταση μέσω του key fob, καθώς και το νέο, προαιρετικό Electronic Drift Brake, που μπορεί να μετατρέψει γρήγορα έναν αρχάριο σε επαγγελματία του drifting, όπως ο Vaughn Gittin Jr.

Η Mustang Dark Horse™ επεκτείνει τη γκάμα ως το πρώτο νέο μοντέλο επιδόσεων από τότε που παρουσιάστηκε η Mustang Bullitt το 2001 και στοχεύει να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς για τις επιδόσεις σε δρόμο και πίστα. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μία Mustang με «απειλητική» εμφάνιση και έναν ειδικά τροποποιημένο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων – τον ισχυρότερο V8 5,0 λίτρων που υπήρξε ποτέ – που αποδίδει 500 ίππους.**

Η Mustang Mach-E ® SUV, η ηλεκτρική προσθήκη στην οικογένεια Mustang, είναι πλέον διαθέσιμη σε 39 χώρες, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει στην Ταϊβάν και την Αυστραλία. Η Ford παρήγαγε την 150.000ή Mustang Mach-E από την έναρξη της παραγωγής της πριν από σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς η εταιρεία κλιμακώνει την παραγωγή EV σε ρυθμό 600.000 μονάδων ετησίως μέχρι τα τέλη του 2023 και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2026.


*Με βάση τις παγκόσμιες ταξινομήσεις ελαφρών οχημάτων της S&P Global Mobility που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτές συντάσσονται από κυβερνητικές και άλλες πηγές και καταφράφουν το 95% του παγκόσμιου όγκου νέων οχημάτων σε περισσότερες από 80 χώρες. Το σπορ αυτοκίνητο, όπως ορίζεται από την S&P Global Mobility, περιλαμβάνει δίθυρα κουπέ και cabrio μοντέλα.

** Ονομαστικές τιμές ιπποδύναμης και ροπής βασισμένες σε premium καύσιμο σύμφωνα με το πρότυπο SAE J1349®. 

Προηγούμενο άρθροΤο Fiat 500 στην Free2move app στο Παρίσι
Επόμενο άρθροΤο BMW Group στην Auto Shanghai 2023