Audi A4 Limousine, Colour: Terra gray

Το Audi A4 έχει σκληρούς ανταγωνιστές όπως τη BMW 3 Series, τη Mercedes C Class και ακόμα και το Tesla Model 3. Η κατηγορία παρουσιάζει μείωση πωλήσεων, αλλά είναι αρκετά σημαντική για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία premium ώστε να συνεχίσει να επενδύει σε αυτή. Η οποία, μόλις ανακοίνωσε πως αναβάθμισε το A4, το οποίο τώρα προσφέρεται με στάνταρ προβολείς LED.

Στο εσωτερικό του Audi A4, ένα αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας MMI διαθέτει πλέον οθόνη αφής με ακουστική ανατροφοδότηση, προς αντικατάσταση των λειτουργιών του προηγούμενου περιστροφικού / πλήκτρου πίεσης ελέγχου στην κεντρική κονσόλα.

Πάντα πράσινο

Η πιο ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι αναμφισβήτητα η παροχή πληροφοριών για τους φωτεινούς σηματοδότες. Μέσω διασύνδεσης με την αστική υποδομή, το νέο A4 λαμβάνει πληροφορίες από τον κεντρικό υπολογιστή των  φωτεινών σηματοδοτών, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητά του ώστε να συντονίζεται με το επόμενο πράσινο φανάρι.

Ο πίνακας οργάνων εμφανίζει μια σύσταση ταχύτητας καθώς και τον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το επόμενο πράσινο φανάρι ενόσω ο οδηγός περιμένει στο κόκκινο. Ως εκ τούτου, το σύστημα εφαρμόζει ένα προνοητικό, αποτελεσματικό στυλ οδήγησης, που παρέχει μια συνεχή ροή της κυκλοφορίας. Η λειτουργία αυτή είναι μέρος του πακέτου Audi connect και προσφέρεται σταδιακά σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ήπιο υβριδικό 

Η Audi θα προσφέρει το μοντέλο A4 με επιλογή από έξι υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες κατά την έναρξη των πωλήσεων στην Ευρώπη, με ισχύ από 110 kW (150 PS) έως 255 kW (347 PS) – από το Audi A4 35 TFSI (μικτές εκπομπές CO2 138 – 125 g / km) μέχρι το Audi S4 TDI (μικτές εκπομπές CO2 166 – 163 g / km.) Όλοι οι κινητήρες πληρούν το πρότυπο εκπομπών Euro 6d-temp.

Για το λανσάρισμα στην αγορά, τρεις εκδόσεις κινητήρων θα διαθέτουν ένα ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) βασισμένο στα 12 βολτ – όχι 48, όπως συμβαίνει με άλλα, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 0,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σύμφωνα με μετρήσεις της Audi.

Όλα τα μοντέλα A4 εξοπλίζονται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα βιβλία παραγγελιών είναι πλέον ανοιχτά.

Προηγούμενο άρθροΟι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο τετράμηνο στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΤο Groupe Renault γίνεται πάροχος κινητικότητας